Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Liviu Dragnea nu-l menajează pe Grindeanu: presiune URIAȘĂ asupra premierului

captura TV
Dragnea Grindeanu

Liderul PSD Liviu Dragnea susține că el personal nu are o problemă cu premierul Sorin Grindeanu și nu are ca obiectiv personal schimbarea Guvernului, însă remarcă faptul că există disfuncționalități. Dragnea a explicat că se face o analiză, în urma căreia se va decide dacă trebuie să plece miniștri din Guvern sau chiar trebuie schimbat întreg Guvernul.

Citește și: Sorin Ovidiu Vântu rupe tăcerea! Mesaj pentru Liviu Dragnea: 'Credeţi că vă vor scăpa de PUŞCĂRIE?'

”Eu n-am avut de gând și nu am de gând să-l schimb pe premierul Grindeanu, dar al doilea motiv pentru care e important programul de guvernare este modul în care se poate dezvolta România (...) Creșterea de 5,6% de până acum nu este generată de programul de guvernare, este generată de încrederea în programul de guvernare, doar măsurile adoptate până acum nu puteau genera această creștere economică (...) Pe calculele pe care noi le-am făcut până acum, eu împreună cu domnul Vâlcov, ne arată că România poate ajunge și la o creștere economică de 20%, dar programul de guvernare este unul foarte strict. Ar fi trebuit adoptate niște OUG, o serie de legi

Niciodată nu am vorbit de remaniere până acum. Eu nu am zis că vom avea remaniere, poate este o problemă de funcționare în ministere, fac o paranteză pentru că am înțeles că în anumite ministere încă sunt secretari de stat din fosta guvernare tehnocrată și evident că merg cu frâna de mână trasă, poate este o problemă între miniștri, poate este o problemă de coordonare a miniștrilor. La finalul acestei perioade vom trage linie cu această analiză și vom lua deciziile în Comitetul Executiv. Eu nu vreau să schimb un ministru anume”, a declarat Liviu Dragnea, la Antena 3.

Dragnea le-a cerut liderilor PSD să înceteze discuțiile publice pe tema remanierii guvernamentale. ”Această discuție din ultimele zile nu ne face bine deloc și le cer foarte ferm tuturor colegilor să înceteze orice discuție despre remaniere”, a mai spus Dragnea.

Liderul PSD susține că analiza se va face în continuu pentru că nu își dorește să apară abateri de la programul de guvernare.

”Vă dau un exemplu celebru din Alexandria, că e cunoscut de toată lumea. Se construiau blocuri în Alexandria și la un moment dat au venit de la centru să vadă stadiul lucărilor, iar în bloc s-a intrat pe fereastră. Unul dintre cei veniți a pus o întrebare foarte simplă: unde este ușa? Cei care construiau blocurile au uitat să pună plăcile în care era tăiată ușa. Eu nu vreau să ajungem în această situație, pentru că și guvernarea e ca și cum ai construi o casă. Nu știu dacă suntem în această situație, dar tocmai din acest motiv facem evaluări periodice”, a mai precizat liderul PSD.

”Eu, personal, nu am nicio problemă cu Sorin Grindeanu. Dacă are el cu mine, nu știu. Teortic, nici premierul nu ar trebui să aibă o problemă cu mine, că nu au trecut 5 ani, ci au trecut 5 luni.  Nu sunte tensiuni, nu avem de ce să fie tensiuni. Eu l-am întrebat, mi-a zis că n-are. Nu asta e o temă de discuție permanentă între el și mine. Sper să revină concentrat pe programul de guvernare, nu pe replici politice.

Există anumite probleme în implementarea programului de guvernare în anumite domenii. Vrem să știm dacă e cauza membrului guvernului sau sunt alte cauze. Dacă sunt cauzele membrii guvernului, spunem: ”Tu pleci!”, dar, dacă sunt altele cauzele, e mai complex. ”, a mai declarat Liviu Dragnea.

 

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.