Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Liviu Dragnea, ULTIMATUM pentru Dacian Cioloș în cazul Antena 3: Dacă nu rezolvă, pleacă

Premierul Dacian Cioloș pare să aibă zilele numărate în fruntea guvernului după ce ANAF a anunțat că va evacua, pe 20 februarie, sediile de unde emit televiziunile Trustului Intact. Invitat la Antena 3, șeful PSD, Liviu Dragnea, a anunțat că, în cazul în care situația nu se rezolvă, Dacian Cioloș ar urma să fie debarcat printr-o moțiune de cenzură.

"Vreau să mai spun ceva, am discutat azi ceva în partid, am spus foarte simplu că prin această instituţie din subordine (n.r.ANAF) dacă se întâmplă o evacuare, practic Guvernul României închide cinci televiziuni într-un stat democratic. Dacă se întâmplă acest lucru şi Guvernul României tehnocrat, care a spus mereu că protejează libertatea presei sau susţine, atunci cred că acest Guvern nu mai poate rămâne în funcţie. Dacă se întâmplă lucrul acesta, noi analizăm foarte serios eventualitatea depunerii unei moţiuni de cenzură", a afirmat Dragnea.

Citește și: Iohannis despre acțiunea ANAF împotriva Antenei 3: O acțiune heirupistă a ANAF/ VIDEO

El a adăugat că dacă Guvernul României, "nu că bagă pumnul în gura presei, o desfiinţează, acest Guvern nu mai poate rămâne pentru că devine extrem de periculos pentru democraţie, pentru libertatea noastră şi înseamnă că se dă liber la orice fel de abuz".

În context, Dragnea s-a referit şi la poziţia preşedintelui Klaus Iohannis pe această problemă.

Citește și: Klaus Iohannis lămurește conflictul dintre PNL și Dacian Cioloș: Primarii se aleg dintr-un tur

"Am văzut şi poziţia preşedintelui Iohannis. Recunosc, m-aş fi aşteptat să fie mai fermă şi puţin mai clar. Eu nu cred că aici se pune problema de 'hai să fie o împăciuire'. Eu merg mai departe, eu cred că există totuşi instituţii ale statului abilitate în această ţară, care ar trebui să verifice legalitatea acţiunii ANAF. Nu cred că strică acest demers. Dacă lucrurile au fost legale, e foarte bine, dar dacă nu au fost legale, nu trebuie verificat, pentru că, totuşi, s-a învolburat o ţară întreagă?", a mai afirmat Dragnea.

Citește și: Mihai Gâdea anunţă o nouă plimbare a fanilor Antena 3: Când și unde are loc

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.