Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Liviu Pop: Sper ca CNATDCU și Comisia de Etică a UB să analizeze lucrările de licență din ultimii șase ani de la Drept / VIDEO

liviu pop

Ministrul Educației Naționale, Liviu Pop, speră ca CNATDCU, împreună cu Comisia de Etică a Universității din București, să analizeze lucrările de licență din ultimii șase ani de la Facultatea de Drept a UB, pentru a stabili dacă au fost sau nu plagiate.

"Unul dintre ele, care mi-a atras atenția, este Ordinul din 20 decembrie prin care s-a aprobat metodologia de organizare și desfășurare a examenelor de licență. Ce spune acest ordin? Că facultățile pot să nu prevadă în examenul de licență lucrarea de diplomă, adică toți absolvenții ciclului de licență care anul acesta, pentru că ordinul este de anul trecut din 20 decembrie, au susținut examenul de licență decidea universitatea, în speță facultatea, dacă în cadrul acestui examen de licență este sau nu este nevoie de lucrarea de licență. Paradoxal, din datele pe care le am până acum, singura facultate care nu a avut în cadrul examenului de licență lucrarea de licență este Facultatea de Drept, unde domnul ministru care a semnat ordinul este rector. Și vin direct și fără menajamente cum mă știți și îi întreb cinstit pe colegii profesori universitari de la Facultatea de Drept a UB — se plagiază lucrările de licență acolo? De ce a fost nevoie de acest ordin cu dedicație pentru Facultatea de Drept din Universitate?", a afirmat demnitarul, într-o conferință de presă, conform Agerpres.

El a precizat că va modifica ordinul de ministru de anul trecut din luna decembrie, care dădea posibilitatea facultăților ca în cadrul examenului să nu se susțină lucrarea de licență. "Se dorește din interiorul universității distrugerea Facultății de Drept a UB? În același timp, având o prietenie bună cu domnul Andruh, sper ca CNATDCU pe care l-ați criticat să analizeze alături de Universitatea din București — Comisia de Etică a Universității din București licențele din ultimii șase ani dacă vreți. Să vedem dacă au fost sau nu au fost plagiate. Ar fi sănătos pentru întreg sistemul de învățământ universitar pentru că sunt foarte multe universități din România care postează public lucrările de licență sau disertație fără nicio emoție. Unii nu vor să susțină lucrarea de licență. Evident acest ordin îl voi modifica după ce voi avea acordul Consiliului Național al Rectorilor, Academiei Române și ARACIS. Dacă și CNATDCU ne dă un punct de vedere, nu este nicio grabă, avem timp până anul viitor să facem dezbateri publice pe acest ordin", a afirmat reprezentantul MEN.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.