Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Lovitură dură încasată de Marian Munteanu: Ce a pierdut din cauza dezvăluirilor celor de la CNSAS

marian munteanu

Lovitură dură încasată de Marian Munteanu cu mai puţin de două luni înaintea alegerilor parlamentare. Dezvăluirile celor de la CNSAS în legătură cu colaborarea acestuia cu Securitatea comunistă l-au făcut pe politologul şi juristul Radu Golban să se retragă de pe listele Alianţei Noastre România pentru alegerile parlamentare, dar şi din partid.

Citeşte şi: Asta ar fi bomba anului: 'Ion Iliescu, arestat. E o chestiune de zile'

"Am primit cu adâncă mâhnire verdictul CNSAS cu privire la relația consensual-patrimonială pe care a avut-o liderul Alianței Noastre România, Marian Munteanu, cu fosta Securitate. Mărturisesc: am crezut, asemeni unei generații întregi din care fac parte, că este vorba despre o tentativă ignobilă de a murdări imaginea liderului-simbol al luptei anticomuniste din Piața Universității.

Citeşte şi: Demisie importantă la PNL înaintea alegerilor: S-a întâmplat în oraşul lui Klaus Iohannis / VIDEO

Părinții mei au fugit de sistem și au trecut granița în anii 80, când am devenit azilanți în Germania. Este motivul pentru care îmi anunț astăzi retragerea de pe listele ANR și retragerea din partid: îmi este imposibil să candidez într-un partid condus de un lider care a semnat un angajament de colaborare cu poliția politică, aceeași care mi-a împins părinții în exil. Așa cum am creditat proiectul politic ANR, la care am aderat cu toată deschiderea și încrederea că este o alternativă pe o piață politică distorsionată de relativism moral, l-am creditat pe liderul ANR, Marian Munteanu, atunci când a negat cu tărie orice fel de legătură consimțită cu organele de represiune ale regimului comunist.", spune Radu Golban.

Citește și: Știai? Ce se întâmplă cu părțile intime ale femeii când face sex

Politologul nu se opreşte aici. Acesta spune că a citit de mai multe ori ce au sscris cei de la CNSAS şi că nu poate să accepte trecutul fostului lider al Pieţii Universităţii. "Am crezut până în momentul în care documentele din dosarul de Securitate al lui Marian Munteanu au devenit publice. Am citit și recitit argumentația CNSAS, care justifică verdictul de ”necolaborare cu Securitatea”, dar nu în sens literal ci ”în sensul legii”. Din facsimile rezultă clar, și fără îndoială că Marian Munteanu a semnat un Angajament pe 28 Martie 1988, devenind informator cu numele conspirativ ”Ioan”, că a dat, sub acest nume, mai multe note informative referitoare la mai mulți colegi și la un profesor al său de la Universitate și că a primit bani pentru asta.

Din punctul meu de vedere, sunt două fracturi morale majore care mă determină să renunț la candidatura pe listele ANR. Prima: Marian Munteanu, liderul revoltei anticomuniste din Piața Universității, exponentul tinerilor frumoși și liberi Golaniadei anilor 90, simbolul unei generații ridicate din sângele Revoluției, a negat fără să clipească, și în repetate rânduri, orice fel de relație voluntară cu Securitatea. A negat astă-vară, din postura de candidat PNL pentru București și a negat aproape zilnic, în ultimele zile. Ne-a privit în ochi și ne-a spus că nu e ceea ce credem, în pofida tuturor evidențelor. A doua: Este irelevant, din punct de vedere moral, dacă notele sale informative au fost sau nu folosite de organele represive ale Securității ca să distrugă viața unor apropiați ai săi. Marian Munteanu a furnizat muniția de care poliția politică a dispus ulterior așa cum a crezut de cuviință.", a mai spus Golban, conform unui comunicat de presă.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.