Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

MAE a emis o atenționare de călătorie în Grecia

mae

Principalele sindicate din sectorul public si privat din Grecia au anuntat organizarea unei greve generale nationale de 24 de ore pe 4 februarie, informeaza un comunicat de presa al Ministerului Afacerilor Externe.

Turistii sunt avertizati ca din acest motiv nu vor circula taximetrele, troleibuzele, trenurile urbane si regionale, iar benzinariile vor fi închise.

'Autobuzele nu vor circula în intervalul orar 9,00 - 21,00, iar angajatii de la metrou, tren electric si tramvai vor lucra doar în intervalul 10,00-15,00, mai ales pentru a facilita transportul manifestantilor participanti la demonstratiile de protest. Transportatorii maritimi vor protesta începând de joi, 4 februarie 2016, ora 6,00, pâna sâmbata, 6 februarie 2016, ora 6,00. În acest interval, toate navele vor ramâne ancorate în porturi. Pâna în prezent, sindicatele controlorilor de trafic aerian si personalului navigant nu s-au raliat protestului', precizeaza MAE.

Totodata MAE informeaza ca fermierii eleni protesteaza prin ample actiuni de blocare a drumurilor, în special în zona de nord a Greciei, atât în puncte de frontiera, cât si pe autostrazile interioare.

'În prezent, este blocat accesul camioanelor, în ambele sensuri de mers, în punctele de frontiera cu Bulgaria (Promachonas, Ivailovgrad si Exohis), Turcia (Kastanion, Ormeniou si Kipon) si Macedonia (Evzonon). Coloanele de autocamioane în asteptare, în unele puncte, au lungimea de aproximativ 15 km. Circulatia autoturismelor nu a fost perturbata. Având în vedere ca situatia blocajelor de trafic este în permanenta schimbare, se recomanda si verificarea individuala a rutelor avute în vedere de catre transportatorii de marfuri interesati de tranzitarea teritoriului elen', mentioneaza sursa citata.

Ministerul Afacerilor Externe recomanda consultarea paginii de internet www.mae.ro si reaminteste ca cetatenii români care calatoresc în strainatate au la dispozitie aplicatia 'Calatoreste în siguranta' cu informatii, sfaturi de calatorie si posibilitatea de alertare, în cazul în care apar situatii speciale.

AGERPRES

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.