Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Marea Britanie dorește un acord post-Brexit cu UE: 'O cooperare este absolut crucială'

rfi.fr
Brexit

Guvernul Regatului Unit doreşte un acord de securitate cu Uniunea Europeană, pentru a putea continua după Brexit colaborarea în combaterea criminalităţii şi a terorismului. AFP a preluat un comunicat difuzat duminică la Londra, înaintea unui document de lucru pe aceeaşi temă care urmează să fie dat publicităţii luni, scrie agerpres.ro

"Un tratat ar furniza o bază legală pentru colaborarea în domeniile poliţiei, securităţii şi dreptului penal după ieşirea noastră din UE", explică executivul britanic în comunicat. De asemenea, s-ar evita printr-un astfel de acord "lacunele operaţionale" după momentul din martie 2019 când urmează să aibă loc aşa-numitul Brexit - retragerea Regatului Unit din Uniunea Europeană.

CUTREMUR pe piața mondială: Franța, Germania, Spania și Italia, scrisoare care va INCENDIA firmele IT


Documentul de lucru de luni va urma unor puncte de vedere deja exprimate de Londra referitor la relaţiile vamale cu UE, la frontiera terestră dintre Republica Irlanda şi Irlanda de Nord - parte a Regatului Unit - şi la cooperarea în domeniul apărării. A rămas de clarificat în special poziţia privind Europol, agenţia europeană prin care statele membre ale Uniunii cooperează pentru lupta împotriva criminalităţii transnaţionale şi a terorismului.

Cozmin Gușă, duș rece pentru România: 'Ordinea mondială s-a schimbat'. Avertisment SERIOS transmis de consultantul politic


"O cooperare internaţională eficace este absolut crucială atât pentru Regatul Unit, cât şi pentru Uniunea Europeană, iar noi dorim să menţinem securitatea cetăţenilor noştri şi să aducem infractorii în faţa justiţiei", a declarat David Davis, ministrul britanic pentru Brexit, citat în comunicat. "Avem deja un nivel aprofundat de colaborare cu UE în problemele de securitate şi este în interesul nostru reciproc să găsim mijloacele de a îmbunătăţi" această colaborare, a mai spus el. 

Următorul discurs important despre Brexit va fi susţinut de premierul britanic, Theresa May, pe 22 septembrie la Florenţa, cu trei zile înainte de începerea celei de-a patra runde de negocieri între UE şi Regatul Unit, care va avea loc la Bruxelles.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.