Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Mediafax - la un pas de închidere. Sunt secții fără nici un om

lacat

Mogulul de presă Adrian Sârbu pare a acționa pe principiul ”eu te-am făcut, eu te omor”. Agenția de presă Mediafax, unul din cele mai imoportante repere din presa post-decembristă, este la un pas de închidere.

Capac ar fi pus ambiția lui Adrian Sârbu de a face din produsele de presă pe care le deține un trust multimedia, fără a investi, însă, vreun ban, pare a fi motivul din spatele zecilor de demisii de la agenția de presă. Mogulul a prezentat noul concept pe care vrea să-l pună în practică pentru produsele media pe care le deţine. Ideea lui Sârbu nu a fost însă primită bine de mulţi dintfe jurnaliştii din trustul acestuia, motiv pentru care a apărut un val de demisii intempestive, relatează evz.ro

Vezi și: Clipe grele pentru Năstase: 'S-a stins în linişte, privindu-ne'

La 15 februarie, Mediafax ar fi trebuit să vină cu o noutate: înregistrări video proprii care să însoțească materialele de pe site. Era un prim pas din marele produs multimedia gândit de Adrian Sârbu, care urma să cuprindă, pe lângă agenția de știri reformată, ziarul Gândul, revistele, dar și o televiziune nouă, care ar fi urmat să fie un fel de „ProTV-ul anului 2016”, după cum a prezentat-o boss-ul de la Mediafax Group.

Totul ar fi urmat să se facă fără nici un fel de investiție. Aceeași oameni erau puși pe lângă a obține informații și a scrie știrile să și filmeze și să monteze materialul video care ar fi insotit stirea.

„Filmările presupun resurse suplimentare de care nu dispunem. O altă problemă care s-a ridicat este monetizarea video-urilor. Nu ne-am opus să facem video, ceea ce am mai făcut, ocazional, dar dacă se doreşte zilnic, trebuiesc făcute investiţii. Nu ştim dacă măsura va aduce un trafic suplimentar pe site. Oricum, cu actualele demisii, e greu de spus dacă Adrian Sârbu va mai putea să facă televiziunea”, au declarat, pentru EVZ, surse din Mediafax.

Efectul ambiției lui Adrian Sârbu? Redacția, aproape goală - După valul de plecări de miercuri seară, când au demisionat, printre alţii, redactorul-șef Mona Hera, directorul editorial

- Cristi Dimitriu şi redactorul-șef adjunct - Livia Ispas, mai mult de jumătate din redacţie a ales să părăsească Mediafax.

Demisiile au continuat joi și vineri și, din informațiile furnizate de sursele noastre, urmează să se înregistreze altele și luni. Agenţia a rămas fără angajaţi în mai multe departamente: Sport şi Social, în departamentul Life a rămas un singur om, iar la Politic sunt doi jurnalişti.

Vezi și: Băsescu vrea să depășească 'complexul' Antena 3: 'Aş vrea o confruntare cu acest Gâdea'

Vezi și: SURSE - Ce 'ascunde' PNL despre Cristian Bușoi

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.