Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Merkel: Închiderea rutei Balcanilor 'nu rezolva problema'

merkel

Închiderea rutei Balcanilor 'nu rezolva problema', a estimat joi cancelarul federal german Angela Merkel, afirmând ca o asemenea solutie 'nu este nici durabila, nici perena', informeaza AFP.

'Problema nu se rezolva printr-o decizie unilaterala', a declarat Merkel la postul de radio public german MDR. 'Este nevoie de o decizie care sa fie buna pentru toate cele 28 de tari (membre ale UE). De aceea, ma angajez pentru o solutie europeana adevarata, adica o solutie a celor 28' de membri ai UE, a insistat Merkel. 'Personal, cred ca decizia unilaterala a Austriei, urmata de cea a tarilor din Balcani, ne aduce, desigur, mai putin refugiati, însa pune, pe de alta parte, Grecia într-o situatie foarte dificila', a continuat ea.

Daca nu vom ajunge la un acord cu Turcia, Grecia nu va putea suporta multa vreme povara migratiei, a avertizat cancelarul federal german, în conditiile în care pe teritoriul grec sunt blocati zeci de mii de migranti.

Referindu-se la planul de actiune elaborat de UE si Turcia, Merkel a insistat asupra faptului ca Ankara 'nu va decide singura'. 'Am avertizat ca într-o astfel de decizie - si detaliile mai trebuie înca puse la punct - conteaza Înaltul Comisariat al ONU pentru Refugiati (UNHCR)', a declarat Merkel.

Ruta Balcanilor, coridor care permite trecerea migrantilor si care era folosit din vara trecuta, a fost închisa miercuri, dupa decizia Sloveniei de a nu mai lasa sa treaca refugiati pe teritoriul sau. Masura, menita sa-i descurajeze pe noii migranti sa plece spre Europa, acutizeaza riscul de criza umanitara în Grecia.

Închiderea acestui itinerar creste si mai mult presiunea asupra UE si Turciei de a finaliza un acord menit sa stavileasca afluxul de refugiati.

AGERPRES

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.