Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Merkel, reactie dura la agresiunile sexuale de la Koln

merkel

Cancelarul german Angela Merkel a cerut joi autorităţilor germane să elucideze circumstanţele în care s-au produs atacurile asupra a zeci de femei din noaptea de Revelion în oraşul Koln, relatează Reuters şi AFP.

Peste 120 de femei au făcut plângeri la poliţie pentru furt, agresiune sau molestare sexuală în timpul manifestărilor în aer liber din noaptea de Revelion de la Koln, acte comise în mare parte de bărbaţi tineri, mulţi dintre ei în stare avansată de ebrietate. Şeful poliţiei din Koln a declarat că agresorii par să fi fost "arabi sau de origine nord-africană".

"Ceea ce s-a întâmplat de Anul Nou este total inacceptabil", a afirmat Angela Merkel joi în cadrul unei conferinţe de presă comune cu prim-ministrul român Dacian Cioloş, cu care a avut o întrevedere la Berlin.

Citeste si: Mărturia CUTREMURĂTOARE a unei tinere de 18 ani: 30 de refugiați m-au atacat la Koln / VIDEO

"Sentimentul pe care l-au avut femeile în acest caz, de a fi complet fără apărare şi la mila altora, este pentru mine intolerabil, aşa că este important ca tot ce s-a întâmplat să fie elucidat", a adăugat ea.

Cancelarul german a precizat că ia în considerare o serie de modificări ale legii şi creşterea numărului de poliţişti.

Citește și: Primarul din Koln stârneşte revoltă: Ce sfaturi le dă femeilor agresate sexual se imigranţi

"De asemenea, trebuie să continuăm să vorbim despre bazele coexistenţei noastre culturale în Germania şi pe bună dreptate oamenii aşteaptă ca vorbele să fie urmate de fapte", a spus Merkel.

Cancelarul german a mai spus că este necesară o revizuire continuă a politicii privind deportările "pentru a trimite un semnal clar celor care nu vor să respecte cadrul nostru legal".

Incidentele ridică "întrebări care merg dincolo de Koln", a subliniat Merkel, declarând că răspunsul autorităţilor trebuie să fie unul hotărât.

AGERPRES

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.