Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Mișcare ciudată a Qatarului. A lansat exerciții militare comune de amploare cu Turcia

turcia, qatar

Turcia şi Qatarul au început un set de exerciţii militare comune la care iau parte peste 250 de militari şi 30 de vehicule blindate turce, relatează marţi media turceşti citate de Xinhua preluat de agerpres.

La prima etapă a exerciţiilor, începută luni, participă forţele terestre ale Turciei, urmând ca la a doua să participe forţele navale ale celor două ţări, a anunţat Hurriyet. 

Fregata turcă TCG Gokova a ajuns luni în portul Hamad, la sud-est de Doha, având la bord 214 militari, în vederea manevrelor navale care se vor desfăşura în apele teritoriale ale Qatarului. 

Exerciţiile se înscriu în acordurile de cooperare militară dintre Turcia şi Qatar pentru combaterea extremismului şi a terorismului. 

Ele au loc pe fondul unei creşteri a tensiunilor politice între ţările Golfului, notează Xinhua. Turcia a susţinut puternic Qatarul după criza declanşată la începutul lui iunie, când mai multe state din Golf în frunte cu Arabia Saudită au tăiat relaţiile diplomatice cu Doha. În afară de ruperea relaţiilor diplomatice, Arabia Saudită, Egiptul, Bahreinul şi Emiratele Arabe Unite au impus sancţiuni Qatarului, acuzându-l că finanţează grupuri islamiste extremiste şi se aliază cu principalul lor duşman, Iranul. Qatarul a respins acuzaţiile. 

La 7 iunie, parlamentul turc a ratificat două acorduri care permit desfăşurarea de forţe turce în Qatar şi participarea lor la pregătirea forţelor de jandarmi ale regatului, în cadrul unui acord bilateral semnat în 2014.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.