Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Mihai Tudose lămurește centrele de comandă: Cine conduce, de fapt, Guvernul

Inquam Photos / Octav Ganea
dragnea tudose

Premierul Mihai Tudose a respins, marţi, ideea existenţei mai multor "centre de comandă", afirmând că deciziile se iau în comun de către coaliţia de guvernare şi Guvern.

"Nu există mai multe centre de comandă, este foarte simplu, a fost şi decizia mea şi am insistat, există mai multe centre de comandă când sunt mai mulţi oameni care gândesc separat despre acelaşi lucru sau despre lucruri diferite în acelaşi context. Având întâlniri periodice (...), avem două lucruri de pus la punct, pe de o parte, acel program de guvernare de care trebuie să ne ocupăm, are o logică, are o coerenţă şi trebuie să-l facem, pe de altă parte, apar situaţii noi în fiecare zi, unele la care trebuie să răspundem, situaţii neprevăzute, dar apar şi idei noi în fiecare zi. Dacă le discutăm cu toţii, nu mai apar centre de comandă peste tot, este un singur centru de comandă, este coaliţia de guvernare cu Guvernul la un loc", a declarat premierul la Realitatea TV.

Citește și: Reacție de milioane a fostului premier Grindeanu! Se justifică….

În opinia sa, existenţa unui dialog permanent nu permite formarea unor centre de putere care, eventual, să acţioneze divergent.

"Dacă toată lumea ştie despre toată lumea ceea ce face, şi Parlamentul ce face Guvernul, şi Guvernul ce face Parlamentul, şi coaliţia de guvernare, fiindcă... trăim într-o ţară democratică iar esenţa democraţiei este conducerea politică. Parlamentul care emană un guvern, totul este până la urmă o construcţie politică. (...) Atâta timp cât ne întâlnim, oficial, o dată pe săptămână, neoficial ne vedem aproape în fiecare zi (...), atâta timp cât ştim toţi despre toţi ce facem şi ne punem de acord, nu există centre de putere", a precizat Mihai Tudose.

Citește și: Dragnea primește o lovitură de proporții din partea propriului partid! Grindeanu iese triumfător din luptă .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.