Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Mihai Tudose le dă semnalul subalternilor: 'Astfel nu se poate' / VIDEO

tudose guvern

Mihai Tudose laudă, într-un interviu acordat Agerpres, performanțele miniștrilor săi, despre care Liviu Dragnea spunea, în guvernarea Sorin Grindeanu, că nu și-au făcut treaba cum ar fi vrut. Performerul Guvernului e celebrul Petre Daea. Pe el îl laudă Tudose, care dă detalii și despre motivele pentru care îi ceartă pe miniștri în ședințele de executiv.

Tudose a comentat și modul în care ANAF aduce bani la buget, dar și cum stăm cu absorbția fondurilor europene.

Citește și: EXCLUSIV! Capcanele ascunse din spatele apartamentelor noi! Ce nu ne spun dezvoltatorii

”Au mai fost probleme destul de mari şi în alte ministere. Acum, fiind mai turaţi un pic, lucrurile îşi revin. (...) N-aş vrea să nedreptăţesc pe nimeni, dar sunt ministere care şi-au revenit spectaculos, de exemplu pe zona de IT. La Finanţe, lucrurile se mişcă foarte bine. Luna trecută a fost prima lună din anul ăsta când ANAF-ul şi-a făcut planul, planul fiind totuşi destul de mare. Şi nu numai că şi-a îndeplinit indicatorii de colectare, ci au fost şi depăşiţi. Ministerul Fondurilor Europene - în sfârşit, după şase luni de stagnare, au început lucrurile să se mişte, aici şi datorită faptului că noi am preluat guvernarea pe fondul unei zone de pustiu total. Nu era nicio autoritate de management autorizată, niciun proiect. Absorbţia în 2016 ştim cu toţii cât a fost - 0,3, adică nişte cifre absolut fabuloase. Deci, am plecat cu un handicap imens în această luptă, dar recuperăm şi ne atingem targetul de 5,2 miliarde. Chiar sunt optimist că îl depăşim.

Citește și: Adevărul despre voucherele de vacanță ale bugetarilor! Le vor mai primi sau nu

Au început să mişte şi acolo, dar acesta a fost prioritar şi primordial pentru România. Activitatea domnului ministru Daea pe zona de fonduri europene - erau banii noştri, au putut fi traşi. Domnul Daea a fost campionul Europei, ştiu că, până la sfârşitul lui ianuarie, începutul lui februarie, România, prin Ministerul Agriculturii, trăsese mai mulţi bani decât toată Europa la un loc, ceea ce e de remarcat şi de felicitat. Şi credeţi-mă, nici acum nu 's-a potolit', în fiecare zi mai are câte-o reuşită, mai mică, mai mare, dar e continuă.”, a spus Tudose pentru Agerpres.

Citește și: Verdict în cazul pensiilor speciale! La ce nivel le va aduce Guvernul Tudose

Premierul a vorbit și despre criticile publice aduse la adresa subalternilor.

„Nu la adresa miniştrilor şi nu sunt discursuri dure. Ce vreţi? Avem o problemă. Nu putem s-o rezolvăm decât dacă o recunoaştem şi o punem în dezbatere publică. Ceea ce mă face poate un pic mai dur este faptul că până acum parcă n-a văzut-o nimeni şi nimeni nu s-a ocupat de ea şi nu înţeleg cum am ajuns să avem 250.000 de copii nevaccinaţi, din nou să vorbim în august despre manualele din septembrie şi aşa mai departe. Iertaţi-mă, poate exagerez sau poate nu e neapărat foarte diplomatic, dar altfel nu se poate - trebuie să recuperăm câteva luni sau aproape un an jumătate de nimic.”, a adăugat Mihai Tudose.

Șeful de la Palatul Victoria a fost întrebat și despre posibile remanieri. ” Iertaţi-mă, trebuie să remaniem pe cineva că spune nu ştiu cine în spaţiul public?”, a reacționat Tudose.

Citește și: Mutare hotărâtoare a Băncii Transilvania, de la 1 august! Toți clienții băncii trebuie să afle .

 

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.