Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Mihai Tudose, PROVOCAT la o dezbatere TV: 'Cifrele confirmă ceea ce spun eu și contrazic declarațiile dumneavoastră populiste'

Inquam Photos / Octav Ganea
mihai tudose

Premierul Mihai Tudose este provocat la o dezbatere tv de către europarlamentul Siegfried Mureșan pe marginea politicilor Guvernului PSD - ALDE în domeniul competitivității. Reacția europarlamentarului vine după ce premierul a spus că România a ajuns să deranjeze la Bruxelles pentru că devenim mai competitivi.

DOCUMENT - Finanţarea partidelor de la buget, creşteri FABULOASE în ultimii 10 ani

„Prim-ministrul Tudose ne spune că România a ajuns să deranjeze la Bruxelles pentru că devenim mai competitivi. Ar fi bine să fi devenit mai competitivi pe piața europeană, dar realitatea este cu totul alta. În cinci ani de guvernare PSD - ALDE din ultimii șase, Guvernul nu a făcut nimic pentru a spori competitivitatea României la nivel european, dimpotrivă; investițiile de la bugetul de stat au scăzut cu 34% numai în ultimul ani. Din acest motiv și din cauza politicii economice bazate exclusiv pe consum, valoarea deficitului în comerțul internațional cu bunuri al României a atins un nivel negativ record în 2017: importăm, valoric, cu aproape 6 miliarde de euro mai mai mult decât exportăm, conform cifrelor INS pe prima jumătate a anului. La fel, investițiile străine directe au scăzut cu aproape 13% (276 de milioane de euro) în primele 6 luni ale anului, comparativ cu prima jumătate a anului 2016, iar asta tot din cauza guvernării PSD - ALDE. Lipsa de predictibilitate a sistemului fiscal, pe care Guvernul îl modifică de la o zi la alta, precum și infrastructura rutieră precară alungă investitorii străini care caută economii predictibile pentru a avea un plan de afaceri pe termen lung și vor infrastructuri rutiere performante pe care să-și transporte producția cu rapiditate și, deci, la costuri mai reduse.
Din păcate, domnule prim-ministru, cifrele ne arată clar că România încă nu este competitivă la nivel european, orice ați spune dumneavoastră, iar vina o poartă acest guvern și celelalte guverne PSD - ALDE din ultimii 6 ani care au făcut mai mult rău decât bine țării noastre.
Vă provoc oricând la o dezbatere, și televiziată, dacă doriți, despre politicile Guvernului PSD - ALDE în domeniul competitivității. Cifrele confirmă ceea ce spun eu și contrazic declarațiile dumneavoastră populiste și neconforme cu realitatea.”, scrie Mureșan, pe Facebook.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.