Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Mii de morţi în urma cutremurului din Nepal. 14 decese pe Everest/ UPDATE

cutremur nepal

UPADATE ora 10.00: Cel puţin 2.000 de persoane şi-au pierdut viaţa în urma cutremurului cu magnitudinea de 7,8 ce a devastat sâmbătă Nepalul, potrivit unui ultim bilanţ global, au anunţat responsabili nepalezi şi din ţări vecine, relatează AFP.

Purtătorul de cuvânt al poliţiei nepaleze, Kamal Singh Ban, a declarat că 1.953 de persoane au murit numai în Nepal. În India, autorităţile au anunţat 53 de morţi. Potrivit presei oficiale chineze, 17 persoane şi-au pierdut viaţa în Tibet în urma seismului.

Ştirea iniţială:

Bilanţul cutremurului de magnitudine 7,8 care a devastat sâmbătă Nepalul se ridică la 1.805 morţi, a anunţat duminică guvernul.

"Bilanţul este de 1.805 morţi şi cel puţin 4.718 răniţi", a declarat pentru AFP purtătorul de cuvânt al Ministerului de Interne Laxmi Prasad Dhakal.

14 victime au fost prinse de o avalanţă pe Everest, declanşată de seism. "Paisprezece decese au fost confirmate până acum. Ne temem că bilanţul ar creşte", a declarat Gyanendra Kumar Shrestha, un responsabil al departamentului de turism din Nepal. "Încercăm să trimitem la faţa locului elicoptere".

Anterior, ministrul nepalez al informaţiilor, Minendra Rijal, declarase că bilanţul morţilor după cutremurul din Nepal ar putea ajunge la 4.500, de trei ori mai mult decât estimarea actuală.

"Cele mai mari distrugeri au avut loc în districtul Gorkha, epicentrul seismului", a precizat el, referindu-se la o zonă la vest de Kathmandu. "Armata nepaleză a lansat o operaţiune de salvare folosind elicoptere cu echipamente cu vedere nocturnă", a adăugat Rijal în faţa reporterilor.

Poliţia nepaleză a anunţat, citată de Kantipur, un site web de ştiri din Nepal, că 45.000 de persoane au fost rănite.

Şeful Societăţii Naţionale de Geologie, Lokbijay Adhikari, a declarat pentru Kantipur că 65 de replici au avut loc în Nepal în opt ore după primul cutremur, adaugă DPA, potrivit Agerpres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.