Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Milionar din Top 300 Capital, anchetat de DNA, a fost găsit mort în toaleta unui avion

Milionarul Costel Comana, locul 178 în Top 300 Capital, a fost găsit mort în toaleta unui avion care efectua o cursă pe teritoriul Americii de Sud. Femeia care îl însoțea pe Comana susține că acesta era foarte nervos și a fost de mai multe ori la toaletă, pe timpul călătoriei, iar la un moment dat nu s-a mai întors.

Costel Comana avea probleme mari cu DNA. Acesta este implicat în dosarul ”Mită la CFR”, caz în care procurorii anchetează mai mulți directori din CFR, care, în schimbul mitei, favorizau compania Regiotrans, în dauna companiei de stat CFR Călători.

Regiotrans este controlată de doi afaceriști: Costel Comana și Iorgu Ganea. Potrivit „Top 300 Capital- Cei mai bogați români”, aceștia ocupă locurile 178 și 179, având fiecare o avere estimată la 30-32 de milioane de euro.

Cea mai importantă parte a anchetei vizează modul în care Regiotrans a primit subvenții de la Ministerul Transporturilor. Este vorba despre banii pe care statul îi dă societăților de transport feroviar de persoane pentru a menține în circulație anumite rute, considerate nerentabile. Regiotrans deține în prezent cea mai mare parte de rute nerentabile pentru CFR. Procurorii DNA arată că subvenţiile încasate de Regiotrans, în anul 2011, au fost de 182,96 milioane de lei, 81% din totalul veniturilor anuale a acestei firme.

Procurorii arată că totul s-ar fi făcut prin șpagă, iar subvențiile ar fi fost supraevaluate, în defavoarea CFR. În plus, Regiotrans apela la metode inventive pentru a diminua profitul, deoarece una din condițiile de acordare a subvențiilor era valoarea veniturilor. Societatea a încheiat contracte de servicii cu firme controlate tot de cei doi milionari.  Astfel, 70% în cheltuielile Regiotrans erau direcționate către aceste firme.

SURSA FOTO: EVZ

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.