Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ministrul Apărării britanic se întâlneşte cu omologul său francez

Ministrul apărării francez Jean-Yves Le Drian urmează să se deplaseze vineri la Londra unde va avea o întrevedere cu omologul său britanic Michael Fallon şi se va întâlni cu cei trei elevi de liceu răniţi în atentatul jihadist comis miercuri în capitala britanică, relatează AFP, conform agerpres.

'Voi avea astăzi la Londra întrevederi cu colegul meu Michael Fallon pentru a consolida colaborarea noastră care este deja foarte puternică şi voi profita de această ocazie pentru a merge să-i salut pe cei trei tineri bretoni, Yann, Thomas şi Victor, care au fost răniţi' în atentat, a declarat ministrul şi preşedinte al regiunii Bretania pentru canalul de informaţii CNEWS.

Contre dure între Sofia şi Ankara: 'NU vom accepta lecţii de democraţie din partea lor!'

'Trebuie să continuăm acţiunile noastre comune (...) Ameninţarea există încă. (...)', a subliniat Jean-Yves Le Drian. 'Trebuie să fim foarte vigilenţi. Din nefericire, Daesh a lovit din nou la Londra. Este o continuitate a atacurilor pe care le-am avut şi noi în Franţa', a adăugat el.

La rândul său, ministrul de externe francez Jean-Marc Ayrault a asistat joi, în semn de solidaritate, la sesiunea Parlamentului britanic, reunit la o zi de la atentat, şi s-a întâlnit cu familiile celor trei liceeni francezi răniţi.

Liceenii, originari din Concarneau (nord-vest), se aflau în excursie şcolară în Marea Britanie. Colegii lor care nu au scăpat nevătămaţi au fost trimişi joi în Franţa.

Ministrul apărării francez şi-a anunţat recent sprijinul pentru candidatul de centru în alegerile prezidenţiale din Franţa, Emmanuel Macron, care a promis să intensifice parteneriatul în domeniul apărării între Franţa şi Marea Britanie în cazul care va fi ales.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.