Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ministrul justiţiei bulgar:Sofia poate îndeplini până la finalul anului recomandările raportului MCV

bulgaria harta

Bulgaria poate îndeplini până la finalul acestui an toate recomandările incluse în raportul elaborat în luna ianuarie de Comisia Europeană în cadrul Mecanismului de Cooperare şi Verificare (MCV) cu privire la reforma justiţiei şi combaterea corupţiei şi a criminalităţii organizate, a declarat luni, la Bruxelles, ministrul bulgar al justiţiei Ţeţka Ţaceva, relatează BTA. Ţaceva a amintit că o misiune a Comisiei Europene s-a aflat în cursul acestei luni la Sofia, pentru a se informa despre stadiul implementării recomandărilor din ultimul raport MCV.

Ea a recunoscut că există o întârziere în planificarea modificărilor pentru a asigura o distribuire mai echitabilă a volumului de muncă în rândul judecătorilor şi procurorilor şi şi-a exprimat speranţa că MCV va fi ridicat la sfârşitul anului 2018, dar a subliniat că acest lucru depinde de măsura în care Bulgaria reuşeşte să pună în practică recomandările executivului comunitar. Ministerul Justiţiei lucrează activ la elaborarea viitoarei legislaţii anticorupţie, a continuat ministrul bulgar al justiţiei, care şi-a reluat promisiunea ca proiectul de lege să ajungă în dezbaterea parlamentului în luna septembrie.

În legătură cu preşedinţia semestrială a Consiliului Uniunii Europene, funcţie pe care Bulgaria o va asigura în prima jumătatea a anului viitor, Ţeţka Ţaceva a avut la Bruxelles întâlniri cu reprezentanţi ai secretariatului general al Consiliului Justiţie şi Afaceri Interne. Ea şi-a exprimat speranţa că priorităţile trio-ului preşedinţiilor Estonia-Bulgaria-Austria vor fi adoptate marţi de Consiliul Afaceri Generale al UE, reunit la Luxemburg, la care va participa şi premierul bulgar Boiko Borisov. Potrivit Ţeţkăi Ţaceva, preşedinţia bulgară a Consiliului UE va avea trei priorităţi în domeniul justiţiei - crearea Biroului procurorului public al UE, elaborarea unei noi strategii în domeniul justiţiei pentru perioada 2019-2023 şi adoptarea unui regulament privitor la deciziile judecătoreşti referitoare la problemele copilului, conform Agerpres.

Marţi, ministrul bulgar al justiţiei se va întâlni cu membrii Comisiei de libertăţi civile, justiţiei şi afaceri interne a Parlamentului European (LIBE) şi va avea o întrevedere cu secretarul-general adjunct al Comisiei Europene, Paraskevi Michou.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.