Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ministrul Muncii, CONCLUZII în scandalul pensiilor pentru MINERI. Ce s-a stabilit după discuţia cu sindicatele

Olguta Vasilescu

Ministrul Muncii, Lia Olguța Vasilescu, a avut o întâlnire de lucru cu liderii Confederației Sindicale Naționale Meridian. Discuţia a abordat situaţia din mai multe sectoare reprezentative, respectiv minerit, transporturi, administrație, poliție, silvicultură, cultură și mass-media.

"Erau probleme pe care le aveam pe agenda ministerului. Cred ca am reusit sa gasim impreuna si solutii. Guvernul nu poate sa emita niciun fel de acte normative de o asemenea forta in timpul vacantei parlamentare. (...)  Discutia pe legea pensiilor va continua. Au fost mult mai multe subiecte abordate: au fost discutii care vizau si alte ministere, dar sunt absolut convinsa ca am gasit cele mai bune solutii.", a declarat Lia Olguţa Vasilescu la ieşirea de la discuţii.

Citeşte şi: Casa Regală, reacţie DURĂ după anunţul căsătoriei lui Nicolae

Cât despre nemulţumirile ridicate de minerii din Valea Jiului, ministrul a spus: "Sunt multe nemultumiri si au dreptate. Unii care au iesit la pensie inainte de 2011 si cei care au iesit dupa 2011 au pensii diferite. Are leg cu legislatia veche. S-a incercat de-a lungul anilor, in Parlament, sa se corecteze aceste inechitati Am explicat ca indif daca retragem sau nu acea hot de Guv nu are niciun efect. Totul se poate regla numai printr-o lege noua. Cred ca au inteles si ei si sustin aceasta varianta."

"Discutiile au fost lucrative, fiecare si-a spus punctul de vedere. Ce am inteles eu din toata intalnirea asta: ce doreste si Opozitia din Valea Jiului, dar si Puterea – sa se mareasca pensia celor multi.", a spus şi președintele Confederației, Ion Popescu.

Citeşte şi: Fost baron PNL, spectacol pe scenă după eliberarea din închisoare .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.