Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Monica Iacob Ridzi află azi dacă poate merge acasă

monica iacob ridzi

Tribunalul Ilfov judecă luni cererea fostului ministru al Tineretului şi Sportului Monica Iacob Ridzi de întrerupere a executării pedepsei de 5 ani închisoare primită în dosarul legat de organizarea Zilei Tineretului din 2009. 

Tiberiu Iacob Ridzi, soţul Monicăi Iacob Ridzi, declarat recent că motivul pentru care se cere întreruperea executării pedepsei este acela că soţia sa trebuie să efectueze o serie de investigaţii medicale, care nu pot fi realizate în sistemul medical din penitenciar. 

El a subliniat că soţia sa are mai multe probleme medicale şi o imunitate foarte scăzută. 

"Am înţeles că magistraţii vor lua o decizie în acest sens în ideea de a se face o expertiză medico-legală la INML şi apoi vor hotărî, în concordanţă cu ceea ce va rezulta din acea expertiză şi din documentele pe care soţia mea deja le are", a declarat Tiberiu Iacob Ridzi. 

El a spus că ia în calcul înaintarea unei cereri de graţiere către preşedintele Klaus Iohannis, însă, în acest moment, soluţia este întreruperea executării pedepsei pentru a efectua investigaţiile medicale. 

Anterior, apropiaţii Monicăi Ridzi au declarat că aceasta suferă de 13 afecţiuni, printre care leuconeutropenie severă idiopatică şi trombofilie. 

Pe 15 februarie, Monica Iacob Ridzi a fost condamnată definitiv de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie la 5 ani de închisoare cu executare în dosarul în care este acuzată de abuz în serviciu în legătură cu organizarea Zilei Tineretului din 2009. 

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reţinut că în perioada 17 martie - 22 mai 2009, Monica Iacob-Ridzi, în calitate de ordonator principal de credite, a hotărât ca, sub pretextul realizării unor manifestări de amploare la nivel naţional dedicate Zilei Naţionale a Tineretului şi externalizării serviciilor de organizare aferente, să atribuie ilegal unor firme private contracte de prestări servicii având acest obiect. AGERPRES

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.