Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

NATO ar putea suplimenta cu câteva mii numărul militarilor din Afganistan

nato.int
NATO in afganistan

NATO examinează posibilitatea de a trimite o forţă suplimentară de câteva mii de militari în Afganistan pentru a ajuta forţele de securitate locale în lupta împotriva insurgenţilor talibani, a declarat miercuri la Londra secretarul general al Alianţei nord-atlantice, Jens Stoltenberg, relatează AFP, potrivit agerpres.

'Am primit o cerere a autorităţilor noastre militare de a creşte prezenţa militară în Afganistan cu câteva mii de militari', a declarat el la încheierea unei întrevederi în Downing Street cu premierul britanic Theresa May.

După ce l-a demis pe şeful FBI, Trump îl aşteaptă la Casa Albă pe Serghei Lavrov

'Examinăm această cerere. Vom lua deciziile privind nivelul şi obiectivul misiunii în săptămânile următoare', a afirmat el. 'Dar nu este vorba de a reveni la o operaţiune de luptă în Afganistan', a subliniat Jens Stoltenberg.

'Va fi vorba de o misiune de formare, asistenţă şi consiliere deoarece am ferma convingere că cel mai bun răspuns pe care putem să-l dăm terorismului, cea mai bună armă pe care o avem împotriva terorismului este aceea de a forma forţele locale împotriva terorismului', a spus el.

Jens Stoltenberg a indicat că problema sporirii forţelor se va afla pe agenda discuţiilor summitului NATO ce va avea loc pe 25 mai la Bruxelles.

'Vom discuta de asemenea despre eforturile NATO de a intensifica lupta împotriva terorismului internaţional, în special susţinând coaliţia împotriva Statului Islamic', a afirmat el.

CUM şi mai ales DE CE l-a concediat Donald Trump pe directorul FBI.Schimb de scrisori la nivel înalt

NATO şi-a încheiat oficial misiunea în Afganistan la sfârşitul anului 2014 şi în prezent are o forţă de aproximativ 13.300 de militari, majoritatea americani, pentru a forma şi consilia forţele de securitate afgane. Dar talibanii şi-au intensificat atacurile, provocând numeroase victime în rândurile forţelor de securitate şi ale civililor.

Danemarca, ţară membră NATO, s-a declarat deschisă marţi pentru trimiterea de trupe în Afganistan, în timp ce majoritatea se aşteaptă ca SUA să anunţe o creştere a eforturilor militare.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.