Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

NATO e gata de RĂZBOI cu Rusia: Trimite ARMATA la Marea Neagră

nave armata razboi naval portavion

NATO a anunţat joi o consolidare a prezenţei sale navale în Marea Neagră, în cadrul strategiei sale de descurajare ca reacţie la atitudinea considerată ameninţătoare a Rusiei după declanşarea conflictului ucrainean în 2014, relatează AFP.

'Astăzi am convenit (...) să sporim prezenţa navală a NATO în Marea Neagră cu exerciţii militare şi strângere de informaţii', a declarat secretarul general al Alianţei Nord-Atlantice, Jens Stoltenberg, după o reuniune la Bruxelles a miniştrilor apărării din NATO, scrie agerpres.ro.

Citește și: Șoc, Șoc, Șoc! Klaus, divorțat de Carmen!

Aceasta este una dintre consecinţele deciziilor luate la ultimul summit al NATO, la Varşovia, în iulie 2016, în vederea consolidării prezenţei militare a Alianţei pe flancul său estic.

În Marea Neagră, rotaţia navelor militare va fi 'din ce în ce mai frecventă', la fel ca exerciţiile desfăşurate în comun cu ţările din regiune, a explicat Jens Stoltenberg în cadrul unei conferinţe de presă.

Citește și: Profesoara de română, soție de preot, mamă a 3 copii, arestată pentru relații sexuale cu un elev de la seminarul teologic: E și gravidă cu el / VIDEO

Turcia, Bulgaria şi România sunt cele trei ţări NATO care au acces la Marea Neagră, la fel ca Ucraina şi Georgia, ţări partenere ale Alianţei implicate în conflicte la frontiera cu Rusia.

Această prezenţă întărită în apropierea Rusiei are scop 'defensiv' şi 'nu va duce în niciun caz la un conflict sau la o escaladare a tensiunilor', a dat asigurări şeful NATO.

Citește și: Au făcut dragoste în sala de cinema din Suceava / VIDEO 18+

'Este o parte a adaptării noastre globale la un mediu mai provocator şi mai dificil din punct de vedere al securităţii, inclusiv în regiunea Mării Negre', a mai spus el.

În plus faţă de prezenţa sa navală, NATO va efectua de asemenea misiuni de supraveghere aeriană şi va dispune de trupe desfăşurate pe teren în această regiune, a declarat Stoltenberg.

Citește și: Hamsterii sălbatici au devenit canibali: De ce se transformă în fiare

În paralel cu acţiunile NATO, Statele Unite ale Americii au desfăşurat de asemenea trupe în mai multe ţări din Europa de Est, ca parte a operaţiunii 'Atlantic Resolve' decisă de administraţia Barack Obama după anexarea Crimeii de către Rusia în 2014.

Circa 500 de militari americani au sosit marţi în sud-estul României pentru exerciţii comune cu militarii români.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.