Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

NATO prevede o presiune migratorie de durată, avertizează preşedintele comisiei pentru apărare a parlamentului ungar

NBC News
refugiati

Şeful comisiei pentru apărare a parlamentului ungar a evocat joi o serie de studii pregătite de NATO şi de agenţia Uniunii Europene pentru controlul frontierelor Frontex potrivit cărora milioane de imigranţi din Africa de Nord şi din Turcia s-ar putea îndrepta către Europa, relatează MTI, potrivit Agerpres.

Lajos Kosa, care este şi preşedintele în exerciţiu al grupului parlamentar al Fidesz, partidul de guvernământ din Ungaria, a declarat în cadrul unei conferinţe de presă că un document confidenţial comandat de NATO cu privire la migraţie indică faptul că până la 60 de milioane de oameni ar putea fi nevoiţi să-şi abandoneze casele, până în 2020, doar în regiunea Africii de nord. 

La rândul ei, Agenţia europeană pentru frontiere şi pază de coastă - Frontex - estimează că 34-36 milioane de oameni au pornit deja către Europa, a menţionat politicianul ungar în conferinţa de presă ce a urmat unei reuniuni a comisiei de apărare. Doar pe coastele Libiei se pregătesc deja să plece spre Europa circa 1 milion de oameni, a adăugat acesta, amintind că "deocamdată" acordul dintre Turcia şi Uniunea Europeană "ţine sub control 3,6 milioane de persoane". 

Kosa a făcut aceste declaraţii în contextul în care guvernul ungar a anunţat că pregăteşte o 'consultare naţională' cu privire la 'planul Soros', aşa cum este el denumit de executivul de la Budapesta, şi care ar fi de fapt un complot al miliardarului american de origine ungară George Soros de a aduce în Europa câte un milion de refugiaţi pe an.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.