Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

O importantă jurnalistă din Rusia s-a refugiat în Germania, după perchezițiile autorităților

net, rusia

Jurnalista Olga Romanova, directoarea principalului ONG pentru apărarea drepturilor deţinuţilor, a anunţat miercuri că s-a refugiat în Germania după percheziţiile efectuate în iunie la sediul organizaţiei sale acuzate de deturnare de fonduri, relatează AFP. 

'Am petrecut toată vara la prietenii din Franţa şi Italia (...) şi, chiar înainte de expirarea perioadei de şedere în Europa, o fundaţie germană mi-a oferit un loc de muncă pe care l-am acceptat', a scris pe Facebook jurnalista în vârstă de 51 de ani. 

Avocatul său Alexei Fediarov a confirmat că Olga Romanova se află în Germania, într-un 'loc mult mai sigur în timp ce au loc verificări judiciare'. El a afirmat că 'asupra ei planează ameninţarea unor acuzaţii fabricate în totalitate'. 

Sediul moscovit al organizaţiei conduse de Romanova, 'Rusia întemniţată', a făcut obiectul unor percheziţii ale forţelor de ordine pe 8 iunie. 

Potrivit ONG-ului, poliţia a dorit să verifice acuzaţiile de 'deturnare de fonduri publice' şi 'neîndeplinirea obligaţiilor prevăzute în cadrul unui contract'. 

''Rusia întemniţată' nu a primit niciodată subvenţii din partea Rusiei sau a oricărui alt stat', a dat asigurări atunci ONG-ul, care critică cu regularitate caracterul arbitrar al justiţiei ruse şi acordă asistenţă financiară şi juridică deţinuţilor şi rudelor acestora. 

Jurnalistă pentru mai multe mass-media independente la sfârşitul anilor 1990 şi începutul anilor 2000, Olga Romanova a fost concediată din funcţia de prezentatoare la postul de televiziune Ren-TV după ce a denunţat cenzura din cadrul canalului de televiziune.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.