Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

OFICIAL - Precizări de la Cotroceni despre discuția lui Iohannis cu vicepreședintele SUA

administratia prezidentiala

Echipa de tranziție a președintelui ales al SUA a anunțat că Donald Trump și vicepreședintele Mike Pence au fost felicitați de mai mulți lideri mondiali, printre care și Klaus Iohannis. STIRIPESURSE.RO a solicitat mai multe detalii despre convorbirea avută de președintele România cu noua conducere a SUA.

„Presedintele Romaniei, Klaus Iohannis, a fost sunat zilele trecute de catre viitorul vicepresedinte american Mike Pence. A fost o discutie foarte buna, in cadrul careia presedintele Iohannis a transmis felicitări noii Administrații Trump. Aceasta convorbire subliniaza inca o data relatiile solide cu noua administratie americana, in contextul parteneriatului strategic cu Statele Unite si se înscrie în seria de contacte care au fost efectuate în ultima perioada”, a declarat pentru stiripesurse.ro Mădălina Dobrovolschi, purtător de cuvânt al președintelui Iohannis.

Discuția lui Iohannis cu Pence a venit în contextul în care președintele Trump l-a desemnat şef al diplomaţiei americane pe preşedintele companiei Exxon Mobil, Rex Tillerson, cunoscut pentru relația sa bună cu Vladimir Putin.

După alegerea lui Trump, preşedintele Iohannis i-a adresat acestuia o scrisoare de felicitare. Șeful statului român a evidențiat „relaţia solidă dintre România și Statele Unite ale Americii, prin Parteneriatul Strategic pentru Secolul XXI, element cheie în dezvoltarea profilului strategic al țării noastre, în calitate de membru NATO și UE”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.