Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Omul lui Traian Băsescu ne spulberă visele: Ce se va întâmpla cu Republica Moldova / VIDEO

Traian Basescu

Omul lui Traian Băsescu spulberă visele toturor românilor, dar şi ale basarabenilor. Un fost consilier prezidenţial pe politică externă al lui Băsescu aruncă "sare pe rană".

Iulian Chifu a declarat că a vorbi în acest moment despre organizarea unui referendum în ceea ce privește unirea este inutil, dat fiind faptul că sondajele arată că doar 23% din populația țării își dorește ca Republica Moldova să se unească cu România. „Nu e nevoie de a organiza un referendum, deoarece curentul unionist în Republica Moldova n-a depășit niciodată 20-23%. Deci este inutil un referendum pentru că va da un rezultat foarte clar”, susține Chifu.

Citește și: Cu cine şi-a petrecut Paştele Adrian Năstase: Imaginile care vor surprinde pe toată lumea / FOTO

Acesta afirmă că unirea nu este un lucru dorit de majoritatea populației, iar acest fapt ține de dreptul fiecarui cetățean. „Cred că Republica Moldova poate fi în momentul de față subiect al unirii. Pe de altă parte vreau să vă spun foarte clar, este legitim ca cetățenii să opteze pentru orice variantă au. Drepturile omului ne dau dreptul la obțiune, dreptul la întrunire și dreprul la a lupta pentru opțiunile noastre, inclusiv la alegeri antcipate. Da, poți să lupți pentru alegeri antcipate, dar trebuie să știi că acestea poate înseamnă încălcarea constituției, trebuie să știi că unirea înseamnă modificarea constituției, înseamnă o majoritate care să susțină, înseamnă o clasă politică, înseamnă niște costuri, înseamnă și celălalt să fie deacord. Dar 20-23 la sută înseamnă drum lung până acolo”, a mai adăugat Chifu, conform unimedia. „Haideți să vedem că avem un partid în Parlament care reprezintă unioniștii și tot e un câștig. Valorificarea unei acțiuni civice în plan politic înseamnă construirea unei structuri care să reprezinte acea secvență a populției. Nu a existat niciun partid unionist declarat care să fi intrat în Parlament. Partidul Liberal are componentă unionistă, are și componentă euro-atlanticistă, are și multe alte componente, dar nu are majoritatea”, a încheiat Chifu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.