Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ONU: Peste 100.000 de refugiaţi palestinieni în Fâşia Gaza

refugiati Gaza
000 de palestinieni s-au refugiat de la declanşarea ofensivei israeliene din Fâşia Gaza, pe 8 iulie, a anunţat luni Organizaţia Naţiunilor Unite, potrivit AFP.


'Numărul persoanelor care au solicitat sprijinul Agenţiei ONU de ajutor pentru refugiaţii palestinieni (UNRWA) a depăşit pragul de 100.000 de persoane', a făcut cunoscut ONU într-un comunicat.


'Este un punct de cotitură pentru UNRWA, deoarece numărul persoanelor care au căutat refugiu pe lângă organizaţia noastră este de două ori mai mare decât în ultimul conflict, din 2009', a adăugat purtătorul de cuvânt al UNRWA, Christopher Gunness, anunţând deschiderea a 69 de adăposturi suplimentare în enclava palestiniană.


Peste 570 de palestinieni şi-au pierdut viaţa, iar mai mult de 3.350 au fost răniţi în cele 14 zile ale ofensivei israeliene asupra Fâşiei Gaza, cea mai violentă după operaţiunea Plumb Topit de la sfârşitul lui 2008 - începutul lui 2009, au informat luni serviciile palestiniene de urgenţă.


Agenţia ONU pentru refugiaţii palestinieni a lansat un apel 'celor două părţi în conflict să respecte dreptul internaţional, personalul umanitar şi inviolabilitatea bunurilor şi proprietăţilor Naţiunilor Unite'.


UNRWA a anunţat joi că a descoperit joi pentru prima dată rachete într-un din şcolile sale din Fâşia Gaza, punând în pericol, după cum a subliniat, 'civilii şi echipele' Naţiunilor Unite.


Secretarul general al ONU, Ban Ki-moon, care s-a pronunţat luni pentru încetarea 'imediată' a focului, este aşteptat marţi în Israel şi la Ramallah, în Cisiordania.AGERPRES

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.