Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Parlamentarul ucrainean răpit la Odesa a fost salvat şi atacatorii sunt în arest

ucraina moldova georgia

Un parlamentar ucrainean care fusese răpit joi dimineaţă în localitatea Odesa a fost găsit teafăr şi nevătămat, iar atacatorii se află în prezent în arest, a anunţat biroul de presă al Parchetului local, transmite agenţia Reuters. 

Anterior, liderul grupului parlamentar al formaţiunii preşedintelui Petro Poroşenko (Blocul Petro Poroşenko), Ihor Hrîniv, a spus în faţa legislativului că parlamentarul Oleksii Honciarenko, membru al aceleiaşi formaţiuni, a fost răpit 'în plină zi' în oraşul său natal, Odesa. 

Dar în cele din urmă grupul infracţional a fost neutralizat şi Honciarenko este acum în siguranţă, a indicat Inna Verba, o purtătoare de cuvânt a Parchetului din Odesa. 

Deputatul Oleksii Honciarenko, în vârstă de 36 de ani, a fost iniţial membru al formaţiunii proruse Partidul Regiunilor, dar după revolta din Piaţa Maidan, care l-a înlăturat de la putere în anul 2014 pe preşedintele Viktor Ianukovici, el s-a alăturat partidului actualului preşedinte, devenind şi un adversar vocal împotriva mişcării separatiste proruse din estul Ucrainei. 

Potrivit purtătoarei de cuvânt citate de Reuters, Honciarenko a fost ţinta acestui atac din cauza poziţiilor sale politice. 'Au vrut să-i ardă ochii cu acid şi să-i rupă genunchii, deci a suferit mult. Nu aveau în plan să-l ucidă', a mai spus ea.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.