Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Partidele maghiare din România se bat pe "imaginea pozitivă" a lui Viktor Orban

viktor-orban-hungary-speech

Preşedintele Partidului Popular al Maghiarilor din Transilvania (PPMT), Toro T. Tibor, a declarat vineri, la Târgu Mureş, la închiderea campaniei electorale a candidatului formaţiunii la Preşedinţia României, Szilagyi Zsolt, că UDMR ar folosi pe nedrept fotografiile în care candidatul Kelemen Hunor apare alături de premierul Ungariei şi că aceasta ar fi o încercare disperată a Uniunii de a se lega de imaginea pozitivă a lui Orban Viktor.

Liderul PPMT consideră că prin folosirea fotografiilor cu Viktor Orban în campania electorală, UDMR ar putea compromite imaginea premierului ungar.

'Dacă ne gândim că partidul lui Orban (FIDESZ n.r.) a primit 95% din voturile acelor cetăţeni maghiari care au domiciliul în Transilvania, în România, eu cred că este o încercare disperată a UDMR să se lege cumva de această imagine pozitivă şi este vorba despre o fotografie făcută de două luni şi jumătate, este vorba despre o întâlnire în care nu s-a ştiut dacă vor fi doi candidaţi în această competiţie. Ceea ce este mai trist în acest caz este faptul că prin această încercare poate va fi compromisă tocmai imaginea premierului Orban şi noi nu avem voie să facem aşa ceva, să compromitem imaginea lui Orban prin a se afişa cu un Kelemen Hunor care tratează cu mafia lemnului, cel puţin sunt nişte bănuieli aici, că mulţi lideri UDMR sunt în acest caz (...) Asta au vrut să încerce prin acest fals, să zic aşa, prin a folosi imaginea lui Orban. Se mai foloseşte în campaniile electorale, dar noi credem că nu aşa trebuie câştigate alegerile', a spus Toro, citat de Agerpres.

Acesta a spus că PPMT, dacă ar fi dorit, ar fi putut posta foarte multe imagini cu Zsolt Szilagy şi cu premierul Viktor Orban 'în pantaloni scurţi, în smoching, cu cravată', întrucât cei doi s-au văzut în fiecare an, de 25 de ani încoace, la Universitatea de Vară de la Tuşnad. 'Chiar şi în acest an am fost împreună şi am discutat cu premierul Orban, nu am vrut să folosim asemenea metode în această campanie şi cred că nici comunitatea noastră nu va da nota 10 pentru această încercare a staff-ului de campanie a UDMR de a se folosi de imaginea lui Viktor Orban (...) Vă daţi seama că nu are interesul premierul ungar să demobilizeze maghiarii şi să facă caz de acest lucru (printr-o eventuală reacţie n.r.). Nu am vrut să vorbim despre acest lucru pentru că este un efect demobilizator pentru comunitatea maghiară', a susţinut Toro T. Tibor.

Liderul PPMT crede că actuala campanie electorală, în care pentru prima oară în istoria României s-au înscris doi candidaţi maghiari, este problema comunităţii maghiare, nu a Ungariei. 'Cred că aceasta este problema comunităţii maghiare, este o competiţie între două filosofii şi două concepţii de gândire politică şi nu este problema Ungariei în această campanie, credem că nu a fost fair-play această metodă a UDMR de a folosi imaginea şi faţa premierului ungar, Viktor Orban, care este o personalitate foarte stimată în comunitatea maghiară', a conchis acesta.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.