Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Percheziții DIICOT în Dolj și Olt

diicot

La data de 11.04.2017  procurorii  Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Craiova împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Craiova şi Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Gorj, Mehedinţi şi Olt au efectuat  un număr de 25 de percheziţii domiciliare pe raza municipiului Craiova şi judeţele Dolj şi Olt, în cadrul unei acţiuni vizând  destructurarea unui grup infracţional organizat specializat în săvârşirea infracţiunilor de trafic de droguri de risc şi de mare risc, respectiv efectuare, fără drept, de operaţiuni cu produse susceptibile a avea efecte psihoactive.

În  cauză există suspiciunea rezonabilă că, pe raza judeţului Craiova,  s-a constituit un grup infracţional organizat în scopul traficului şi consumului ilicit de droguri de risc (cannbis), gruparea distribuind cannabis în cluburile, discotecile şi mediul consumatorilor din Craiova, drogurile fiind procurate din Italia.

Florin Iordache, precizări de ULTIMĂ ORĂ: 'Partidul nu poate plăti o sumă pe care nu a avut-o'

Totodată,  unul dintre membrii grupării, a dezvoltat o reţea de consumatori de droguri de risc (cannabis), formată din elevi şi studenţi, care locuiesc în raza sa de domiciliu, pe care îi contacta telefonic şi cu care se întâlnea în zona centrală a Craiovei.

Ce face judecătoarea Livia Stanciu cu banii pe care îi câștigă – detalii halucinante

Cu ocazia percheziţilor efectuate în cauză au fost identificate și ridicate 25 de plicuri  cu substanţe cu efect psihoactiv, 5 g. de substanțe psihoactive, 500 de g. de materie vegetală verde-oliv, 9 resturi de țigări confecționate, telefoane mobile, 200 de euro și aproximativ  suma de 300 de lei.

Procurorii  Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Craiova  au dispus reţinerea a 6 dintre membrii reţelei urmând a fi prezentaţi Tribunalului Dolj, cu propunerea de arestare preventivă.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția Operațiuni Speciale.

Acţiunea s-a efectuat cu sprijinul  S.A.S. din cadrul IPJ-Dolj şi Gruparea Mobilă de Jandarmi "Fraţii Buzeşti" Craiova.

Facem precizarea că pe întreg parcursul procesului penal, suspecții și inculpații beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.