Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Florin Iordache, precizări de ULTIMĂ ORĂ: 'Partidul nu poate plăti o sumă pe care nu a avut-o'

Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam Florin Iordache demisie

Fostul ministru al Justiţiei ,Florin Iordache, a declarat miercuri că sumele obţinute în campania electorală care nu respectă prevederile legale nu pot fi confiscate de la partid, pentru că nu sunt depuse în contul acestuia.

"În condiţiile în care un competitor, fie că discutăm de un primar, un consilier local sau un parlamentar, depune o sumă mai mare decât cea care este prevăzută de lege, în actuala prevedere banii respectivi nu îi mai sunt returnaţi, primeşte amendă, dar se confiscă şi suma de la partid. Prin acest amendament, încercăm să precizăm că partidul nu poate plăti o sumă pe care nu a avut-o. Ce să confisc de la partid, în condiţiile în care această sumă nu a fost depusă la partid? Am retrimis acest raport în comisie ca, împreună cu Autoritatea Electorală Permanentă (AEP), să reglementăm mai bine această situaţie apărută în practică, adică, dacă un competitor depăşeşte suma maximă admisă, fără nicio îndoială să nu o primească înapoi, să şi primească şi amendă, dar nu ai de unde confisca de la partid pentru că acei bani nu au fost depuşi în contul partidului", a declarat, pentru MEDIAFAX, deputatul PSD Florin Iordache, fostul ministru al Justiţiei.

Victor Ponta AVERTIZEAZĂ: 'Este un mare pericol pentru o guvernare eficientă'

De necrezut! Ce face judecătoarea Livia Stanciu cu banii pe care îi câștigă – detalii halucinante

Amintim că fostul ministru al Justiției, Florin Iordache, a depus mai multe amendamente la legea finanțării campaniilor electorale. Aceste amendamente elimină confiscarea sumelor obţinute şi utilizate ilegal de partide.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.