Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Percheziții MASIVE în Covasna: Grup infracțional, destructurat prin cooperare internațională

observatorulph.ro
perchezitii

Un grup infracţional specializat în falsificarea de documente a fost destructurat în urma unei cooperări internaţionale dintre poliţiştii din România şi Ungaria.

Potrivit unui comunicat de presă al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Covasna, remis vineri AGERPRES, în urma unei cereri de asistenţă judiciară formulată de autorităţile din Ungaria, poliţiştii din judeţul Covasna au efectuat 17 percheziţii domiciliare pentru documentarea unui grup infracţional specializat în procurarea de permise de conducere şi cărţi de identificare a domiciliului false.

Citește și: LOVITURĂ pentru fostul ministru al Energiei: Constantin Niță, condamnat la închisoare CU EXECUTARE

'În perioada 24-25 mai a.c., poliţiştii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Covasna au efectuat 17 percheziţii domiciliare, pe raza judeţului Covasna. În cauza care se află în cercetare la autorităţile din Ungaria, doi cetăţeni maghiari sunt bănuiţi că, în perioada 2012-2014, ar fi procurat documente false pentru mai multe persoane din România. În fapt, cei doi ar fi făcut demersuri pentru eliberarea unor permise de conducere şi cărţi de identificare a domiciliului contra unor sume cuprinse între 300 şi 400 de euro. Procedura dura aproximativ trei zile, documentele apăreau ca fiind eliberate de autorităţile din Serbia, iar pentru a obţine un permis de conducere, de pildă, solicitantul nu era nevoit să urmeze vreun curs de legislaţie rutieră sau să susţină vreun examen', se arată în comunicat.

Citește și: Caz halucinant în România: FBI, implicat în arestarea unui fost militar care pretinde că e spion CIA

În urma percheziţiilor, poliţiştii au identificat patru permise de conducere despre care există suspiciunea că ar fi fost falsificate, dar şi mai multe documente care atestă reţinerea unor permise de conducere. De asemenea, 11 persoane au fost conduse la audieri, conform Agerpres.

Cercetările sunt continuate de către autorităţile maghiare, iar poliţiştii din Covasna vor acorda în continuare sprijin, în limita competenţelor şi dispoziţiilor legale, se mai arată în comunicat.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.