Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Peste 10 mii de jandarmi vor asigura buna desfășurare a alegerilor

StirileTVR.ro - Tvr
jandarmeria romana, jandarmi

Peste 10.000 de jandarmi vor asigura în acest sfârşit de săptămână liniştea şi ordinea pentru buna desfăşurare a alegerilor parlamentare, iar 1.000 dintre ei vor acţiona în Bucureşti, au anunţat, sâmbătă dimineaţă, oficialii Jandarmeriei. 

Potrivit purtătorului de cuvânt al instituţiei, Irina Drăgan, jandarmii se vor ocupa, sâmbătă, de protecţia transportului buletinelor de vot către secţiile de votare, iar ulterior securizării acestora, activitate care se va încheia până la ora 18,00, vor asigura paza secţiilor.

Trump stârnește noi controverse: Un apropiat al lui Putin, șeful diplomației SUA


"Sâmbătă, în responsabilitatea instituţiei intră 4.528 de secţii în 3.117 locaţii. În ceea ce priveşte ziua alegerilor, Jandarmeria are în responsabilitate asigurarea măsurilor de ordine în zona a 5.529 de secţii din 3.017 locaţii. Jandarmeria asigură măsurile de ordine pentru zona în care se află Biroul Electoral Central, cele 41 de birouri electorale judeţene şi birourile de circumscripţie din sectoarele 1-6 ale Capitalei", a adăugat Drăgan, potrivit agerpres.ro.

O firmă cunoscută i-a PLĂTIT lui Secureanu 470 de deplasări în valoare de peste 800.000 lei


Ea a precizat că jandarmii vor patrula în marile oraşe şi în zonele adiacente, având o atenţie sporită pentru zonele aglomerate, dar şi pentru mijloacele de transport în comun. 

"Ca recomandare, Jandarmeria Română transmite tuturor cetăţenilor să respecte indicaţiile forţelor de ordine şi să evite implicarea în conflicte de orice natură. Dacă sunt martorii unor fapte antisociale să sesizeze imediat cea mai apropiată echipă de jandarmerie sau poliţie sau să apeleze numărul unic de urgenţă 112 şi să anunţe ce s-a întâmplat", a mai spus Irina Drăgan. 

În ceea ce priveşte situaţia de la Bucureşti, purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Capitalei, Georgian Enache, a declarat că aproximativ 1.000 de jandarmi vor asigura ordinea publică şi protecţia a 500 de secţii de votare din oraş. 

"Azi, pe timpul nopţii şi în ziua votului vom avea rezerve de intervenţie care vor putea acţiona punctual acolo unde va fi nevoie. Vom asigura protecţia transportului buletinelor de vot şi măsurile de ordine publică în zona secţiilor de votare, aproximativ 500 de secţii de votare care au fost alocate Jandarmeriei Bucureşti", a afirmat Enache.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.