Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

PÎCCJ despre accidentul aviatic din Apuseni: Raportul de expertiză trebuie depus până la 18 aprilie

PICCJ

Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie informează joi că în cadrul anchetei privind accidentul aviatic din Apuseni, de acum trei ani, s-a dispus efectuarea unei expertize tehnico-ştiinţifice judiciare al cărei raport trebuie depus până la data de 18 aprilie, cercetările derulându-se până în prezent "cu respectarea garanţiilor procesuale şi a drepturilor tuturor părţilor".

Conform unui informări transmise de PÎCCJ ca urmare a informaţiilor vehiculate în spaţiul public, în ultimele zile, pe acest subiect, împrejurările în care s-a produs catastrofa aviatică din data de 20 ianuarie 2014, precum şi modul de acţiune a structurilor cu atribuţii în ceea ce priveşte localizarea, căutarea şi salvarea victimelor constituie obiectul unui dosar aflat în lucru la Secţia Parchetelor Militare din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. "Prin ordonanţa din data de 14 ianuarie 2016, completată prin ordonanţa din 11 februarie 2016, s-a dispus efectuarea unei expertize tehnico-ştiinţifice judiciare pentru lămurirea circumstanţelor în care a avut loc catastrofa aviatică şi stabilirea cauzei/cauzelor producerii acesteia, urmând ca expertul tehnic judiciar desemnat să depună la dosar raportul de expertiză până la data de 18 aprilie 2017. (...) În cauză, cercetările urmează a fi continuate/finalizate, în funcţie şi de concluziile raportului de expertiză ce va fi depus până la data de 18 aprilie 2017", se arată în documentul citat.

Totodată, PÎCCJ precizează că în cauză a fost efectuată şi o expertiză tehnico-ştiinţifică judiciară metalurgică având ca obiect determinarea cauzelor şi împrejurărilor, respectiv a datei/momentului în care s-a produs ruperea antenei fir instalată pe aeronavă, antenă destinată emiterii unui mesaj digital codificat, conform Agerpres.

Raportul de expertiză tehnico-ştiinţifică judiciară metalurgică a fost depus la dosar la data de 28 decembrie 2016. "Cercetările efectuate până în prezent s-au derulat cu respectarea garanţiilor procesuale şi a drepturilor tuturor părţilor, inclusiv a celor exercitate prin intermediul apărătorilor aleşi, cărora, la cerere şi în condiţiile legii, li s-a asigurat studierea dosarului, eliberarea, în copie, a actelor de urmărire penală efectuate în cauză, respectiv prezenţa la activităţile de urmărire penală", mai precizează Parchetul.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.