Apreciat în bucătăria românească, mărarul joacă un rol important în menținerea sănătății tale, mai ales în perioada în care vremea schimbătoare îți pune imunitatea la încercare.
Citeşte şi: Carmen Ungurean: Au fost colectate 6.000 de solicitări de vaccinare anti-HPV a fetițelor
Un condiment savuros pe care îl poți folosi la prepararea diverselor feluri de mâncare și care în același timp este benefic pentru întărirea masei osoase dar și pentru a-ți ține silueta sub control.
Mărarul este cea mai bună soluție să scapi de surplusul de kilograme dacă alegi să îl consumi sub formă de ceai, potrivit Click Sănătate.
Acesta conține foarte multe substanțe active benefice bunei funcționări a organismului tău, atât frunzele cât și semințele lui conțin un ulei volatil ce îți oferă un antioxidant puternic dar și câteva minerale prețioase și anume potasiu, calciu, magneziu, fier, sulf și unele dintre cele mai bune vitamine precum A, B, C.
Stimulează digestia
Indiferent că îl consumi în stare verde sau după ce s-a uscat, acesta îți va aromatiza orice preparat de la salate până la ciorbe sau legume și în același timp îți va stimula sistemul digestiv și întreg metabolismul.
Consumându-l cu regularitate vei scăpa de senzația neplăcută de balonare. În cazul în care ai dureri de stomac, se recomandă să apelezi la tinctura de mărar sau măcar la ceaiul din semințe uscate de mărar care se prepară din maxim 10 grame de semințe adăugate într-un litru de apă fiartă și lăsat la infuzat maxim 10 minute. Ceaiul trebuie băut câte o cană la o oră după ce ai mâncat.
Citeşte şi: Dr. Anca Dobrescu: Cariile, diabetul și traumatismele, printre cauzele edentației totale .