Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

PNL cere PSD înlocuirea lui Eugen Nicolicea din funcţia de preşedinte al Comisiei juridice

nicolicea

Grupul deputaţilor PNL solicită social-democraţilor retragerea sprijinului politic şi înlocuirea lui Eugen Nicolicea din funcţia de preşedinte al Comisiei juridice pe motiv că acesta a recurs la "jigniri şi admonestări" la adresa liberalului Gabriel Andronache, potrivit unui comunicat al PNL transmis joi Agerpres.

"Grupul deputaţilor PNL denunţă public comportamentul şi atitudinea deplorabilă a deputatului PSD Eugen Nicolicea, care se foloseşte de poziţia de preşedinte al Comisiei juridice din Camera Deputaţilor pentru a admonesta parlamentarii Opoziţiei", se arată în comunicat.

Conform sursei citate, Nicolicea a recurs, la şedinţa Comisiei juridice de joi, "la acuzaţii, jigniri şi admonestări la adresa deputatului PNL Gabriel Andronache, intolerabile pentru conduita pe care ar trebui să o aibă un parlamentar". "Atragem atenţia asupra faptului că asemenea reacţii agresive sunt de neacceptat şi solicităm ca ele să fie condamnate public de reprezentanţii tuturor partidelor parlamentare. Solicităm retragerea sprijinului politic şi înlocuirea deputatului Eugen Nicolicea din funcţia de preşedinte al Comisiei juridice. (...) Totodată, precizăm că astfel atitudini ale deputatului Eugen Nicolicea au devenit recurente în activitatea Comisiei juridice, deputatul PSD jignind şi admonestând reprezentanţii Opoziţiei ori de câte ori aceştia nu sunt de acord cu punctele sale de vedere", susţin liberalii.

Eugen Nicolicea şi Gabriel Andronache au avut, joi, un schimb de replici în şedinţa Comisiei juridice pe tema procedurii în privinţa solicitării DNA de efectuare a urmăririi penale a fostului ministru al Mediului Rovana Plumb.

Nicolicea a criticat propunerea făcută de Andronache într-o şedinţă anterioară referitoare la scurtarea până la o zi a termenului de elaborare a raportului în acest caz. "Pentru a vedea batjocura la care am fost supuşi şedinţa trecută cu termen de o zi, ieri (miercuri -n.r.) l-am rugat pe domnul Andronache să ne prezinte un program în care de dimineaţă de la 8,30 până mâine dimineaţă la 8,30 să finalizăm ancheta, audierea obligatorie a doamnei Rovana Plumb, să finalizăm corespondenţa cu Parchetul General, să redactăm raportul, să-l dezbatem şi să-l aprobăm. Îi dau ocazia să ne dovedească această posibilitate", a spus Nicolicea.

Andronache a precizat că ceea ce a propus este o chestiune care s-a aplicat în Parlament, fiind mai multe cazuri în care dezbaterea şi raportul s-au dat în aceeaşi zi. "Temeiul pentru care s-a aplicat această procedură este Regulamentul Camerei Deputaţilor art 157 al.2. Documentul Departamentului legislativ prezentat la Biroul permanent spune negru pe alb că procedura de la art.157 al 2 din regulament nu presupune existenţa unei anchete", a explicat Andronache, menţionând că ceea ce a propus este "perfect regulamentar şi s-a aplicat de fiecare dată în comisie". "Precedente care încalcă legea nu sunt precedente, aşa că nu le mai repetaţi. Acest lucru este cunoscut şi studenţii de anul I la drept", a replicat Nicolicea.

El i-a mai spus lui Andronache că o cerere de urmărire penală nu înseamnă "un aviz pe un colţ". "Să ştiţi că cererea de urmărire penală nu înseamnă un aviz pe un colţ, asta v-am spus-o şi data trecută, dar văd că nu înţelegeţi, cererea de urmărire penală trebuie întocmită de către Cameră cu argumente şi conţine elemente ca la o plângere, ca la o sesizare, adică trebuie concepută, nu dau un aviz pe un colţ de pagină şi trebuie să o scriu. La această scriere trebuie să participe toţi deputaţii care, la rândul lor, trebuie să fie bine informaţi. (...) Deci, unu v-am văzut puterea argumentelor pe care o aveţi, v-am văzut comportamentul, vă somez să vă încadraţi în parlamentarism. Batjocură şi chestie de soiul acesta spusă de cineva care habar nu are de nimic nu se mai acceptă", a adăugat Nicolicea.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.