Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

PNL negociaza cu Dragnea? Detalii despre consultarile propuse de liberali

dragnea orban www.stiridb.ro

PNL a propus la inceputul acestei saptamani partidelor parlamentare consultari pe diferite teme de interes national, care ar avea nevoie de o viziune unitara si de consens politic pentru a nu fi reglementate diferit cu fiecare schimbare de Guvern.

Surse liberale sustin ca aceste  consultari vor avea loc dupa data de 15 august, urmand ca un calendar detaliat sa fie anuntat dupa sedinta de luni a Biroului Politic.

La consultari si-a confirmat deja prezenta UDMR si mai mult sau mai putin PSD-ul, prin declaratiile publice facut de Liviu Dragnea. Potrivit surselor citate, liberalii sunt convinsi ca initiativei lor se vor alatura de asemenea UNPR si minoritatile nationale.

Partidele vor desemna echipe de 7-8 membrii, specializati pe temele de dezbatere propuse. Echipa PNL urmeaza sa fie stabilita la sedinta BPN de luni.

Singura problema pentru PNL cand vine vorba de aceste consultari este statul la masa cu Liviu Dragnea. Liberalii anuntasera ca vor boicota orice intalnire, dezbatere in care este implicat Victor Ponta, pentru ca nu doresc sa valideze si sa legitimeze un urmarit penal. Acum insa s-ar putea vedea nevoiti sa stea la aceeasi masa cu Liviu Dragnea, un condamnat in prima instanta.

Ce spune PNL despre aceasta situatie: "Practic noi am solicitat o dezbatere cu partidele parlamentare pentru a stabili un punct de vedere unitar pe cinci teme. Nu negociem cu Liviu Dragnea, discutam cu reprezentantii desemnati ai PSD, UDMR, UNPR, nu cu Liviu Dragnea. Ne intereseaza sa iscam aceasta dezbatere pe cele cinci teme pe care le consideram importante si care tin de evolutia viitoare a Romaniei, astfel incat sa nu amanetam din interese electoraliste interesele pe termen lung ale Romaniei", a declarat pentru stiripesurse.ro, liderul deputatilor PNL Ludovic Orban.

Temele propuse de PNL sunt:

1. Stabilitatea macroeconomică a României (noul cod fiscal, noua lege a salarizării în sectorul de stat);

2. Absorbția fondurilor europene;

3. Dezvoltarea infrastructurii și investițiile publice;

4. Reforma administrației publice;

5. Aderarea la spațiul Schengen;

6. Pregătirea agendei pentru preluarea în 2019 a președinției Consiliului UE.

Dezbaterile vor avea loc la Palatul Parlamentului.

sursa foto: www.stiridb.ro

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.