Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Polonia lansează un nou atac la adresa 'nebuniei elitelor de la Bruxelles': Declarații EXTREME

Polonia nu va ceda în niciun caz 'nebuniei elitelor de la Bruxelles', care vor să impună obligaţia de a primi migranţi, a declarat miercuri premierul conservator al guvernului polonez, Beata Szydlo, la două zile după atentatul de la Manchester, informează AFP.

'Polonia nu va ceda niciunui şantaj din partea UE. Nu vom participa la nebunia elitelor de la Bruxelles', a declarat Szydlo în timpul unei dezbateri din cadrul Dietei (camera inferioară a parlamentului polonez).

Citește și: Tom Cruise anunță un nou film Top Gun

'În ce mă priveşte, am curajul să întreb elitele politice: încotro vă îndreptaţi? Unde te îndrepţi, Europa?! Ridică-te din genunchi! Ieşi din letargie! În caz contrar, îţi vei plânge într-o zi copiii', a declarat şefa guvernului de la Varşovia.

Doi cetăţeni polonezi se numără printre cele 22 persoane decedate în atentatul din Manchester. Potrivit mass-media poloneze, este vorba de un cuplu, Angelika şi Marcin Klis.

Citește și: Investigație marca RISE PROJECT: Cum a fost privatizat Bucureștiul

'Oameni nevinovaţi mor de mâna teroriştilor nemiloşi. Moartea lor este o lecţie', a notat Beata Szydlo pe contul său de pe Twitter, după anunţarea acestor decese.

Ea a acuzat opoziţia liberală că face rău Poloniei prin susţinerea acordată politicii UE privind migraţia şi chiar că 'merge mână în mână cu cei care îndreaptă această armă împotriva Europei, împotriva noastră a tuturor!'.

Citește și: Marile companii japoneze introduc terapia cu pisici: Cât de eficientă e / VIDEO

După ce au sosit la putere în 2015, conservatorii polonezi s-au opus primirii a 7.000 de migranţi, cifră impusă de Comisia Europeană. Aceasta a atenţionat din nou, săptămâna trecută, Varşovia împotriva 'consecinţelor' refuzului său.

Cu toate acestea, Polonia are susţinerea ţărilor din Grupul de la Vişegrad, din care mai fac parte, alături de ea, Ungaria, Republica Cehă şi Slovacia, care se opun la unison 'şantajului' şi 'dictatului' european la adresa lor în ceea ce priveşte politica comună a migraţiei.

Citește și: IMAGINI EXPLICITE Filme PORNO într-o instituție PUBLICĂ / VIDEO

Preşedintele Consiliului European, Donald Tusk, fost premier liberal al Poloniei, i-a reproşat Varşoviei că vrea să 'respingă dur solidaritatea europeană'.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.