Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Poporul vrea să fie mințit!

Bodea chestor

În timp ce noi ne batem capul cu porcii lui Dragnea și casele lui Iohannis, președintele SUA tocmai a construit un mare zid peste Atlantic. Dar, voi, în loc să îi apreciați hotărârea, v-ați apucat să îi faceți procese de politețe. Asta ne e boala: vom muri de foame cu justițiarismul de gât!

Mare cutremur guranian în lume! Aplicațiile TV au dat alarma de gradul 10: a refuzat Trump să dea mâna cu Merkel! Ba, s-a mai și făcut că nu aude ditamai strigătele ziariștilor! Mai rău, a ignorat șmecherește și șoaptele suave ale Angelei! Uaaaaau!

Da, prima impresie e de șoc: ”Nu se face!”. M-am gândit dacă aș fi putut să reacționez așa. Poate, dacă eram extrem de supărat pe omul respectiv. Pe de altă parte, dacă te gândești mai bine și realizezi că în spatele zâmbetelor ei se ascund cuțite, luuuungi, ce rost are să mai joci teatru? Sincer, eu mă mir că a și primit-o! Mesajul e clar: ”Merkel e dușmanul meu și voi avea grijă să nu mai ajungă pe aici!”

content-image

Știți cum e? Toată lumea se lamentează că omul a fost nepoliticos. Cu ce? Că nu a dat mâna cu ea în fața presei? Păi, nu se despărțeau, nu a refuzat nimic ce ar fi trebuit să facă natural. Abia se întâlniseră și probabil dăduseră deja mâna la pupare. Dacă s-or fi pupat. Urmau, apoi, să stea de vorba și să se înjure în spatele ușilor închise.

Cu ce a încălcat Trump manualul bunelor maniere? La ce nu a fost ”domn”? La o poză falsă? La o prefăcătorie? La un gest de clovni? La o mascaradă? Care avea rolul de a fi împrăștiată tuturor popoarelor și a prosti mulțimile despre o mare dragoste americano-germană inexistentă?

Voi vedeți ce vi se induce? Că doi politicieni trebuie musai să pozeze ca în Playboy pentru satisfacția maselor excitate! Că doi politicieni ar trebui să mintă despre relația lor, să pozeze ca o familie fericită, în ciuda vânătăilor de pe fețele lor! Că e imoral să fii sincer în politică, în fața presei, în fața cetățenilor!

De-a lungul timpului s-au elaborat regulamente diplomatice, cutume de comportament în public pentru politicieni. Dar, hai să fim sinceri, aceste ”coduri de bune maniere” s-au inventat pentru a masca de popor boala de putere a conducătorilor. De la înălțimea tronurilor, au observat că poporul acceptă jugul dacă te prefaci și tu că îl iubești. Ba, chiar te adulează, dacă știi să îi zâmbești! Pentru că oamenilor le place să fie mințiți frumos, ca să poată dormi liniștiți peste noapte.

Așadar, revoltați-vă! Că, mult ne-au mai folosit și pozele anuale de iubire între liderii europeni! Așa am fost toți șocați de Brexit, că doar credeam că e dragoste mare acolo. Așa am fost șocați de ”Europa cu două viteze”, că doar credeam că suntem toți egali în poze. Așa suntem șocați de colonizarea României, că doar credeam că Angela îl iubește cu adevărat pe Klaus, nu e pe interes financiar feroce.

Dormi liniștit, române, șmecherii pozează pentru tine!

COMENTARIUL ESTE ASUMAT DE AUTOR
ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.