Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Precipitaţii abundente în zona de munte din Buzău în ultimele 12 de ore

Inquam Photos / Liviu Florin Albei
cod galben

Precipitaţii abundente, cuprinse între 30 şi 40 de litri pe metru pătrat, au fost înregistrate în zona de deal şi de munte a judeţului Buzău în ultimele 12 ore, anunţă Administraţia Bazinală de Apă Buzău-Ialomiţa.

'Precipitaţiile sunt importante cantitativ. Între ora 20,00 şi ora 6,00, la staţia Măgura a fost înregistrată o cantitate de 39,3 litri/mp, la staţia Chiojdu - 34,7 litri/mp iar la staţia Costomiru - 34,2 litri/mp", a declarat, pentru Agerpres, purtătorul de cuvânt al Administraţiei Bazinale de Apă Buzău-Ialomiţa, Mariana Lăcătuş.

Potrivit sursei citate, nu au fost înregistrate scurgeri de pe versanţi şi nici depăşiri ale cotelor de atenţie. "Ploaia s-a transformat în ninsoare, ninge în continuare, efectele urmând să apară abia după topirea zăpezii", a mai declarat Mariana Lăcătuş.

Afluenţii râului Buzău, aferenţi sectorului aval staţiei hidrometrice Nehoiu din judeţul Buzău, se află sub avertizate Cod portocaliu de inundaţii până joi, la ora 18,00, iar râurile din 10 bazine hidrografice din zona Munteniei, Moldovei şi Dobrogei se vor afla sub Cod galben de inundaţii până vineri după-amiază.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.