Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

PREMIERĂ ÎN JUSTIȚIE: Kovesi îi trimite lui Nițu un referat care îl incriminează

dna

Știrea zilei de astăzi nu este, cum ar putea să pară, că DNA cere Senatului încuviințarea începerii urmăririi penale împotriva fostului Ministrul de Interne Gabriel Oprea.

Adevărata știre, o PREMIERĂ pentru România, este că Direcția Națională Anticorupție îi trimite Procurorului General un referat care îl incriminează direct. A folosit fără drept coloana oficială, printr-un protocol ilegal încheiat cu Ministerul Afacerilor Interne.

Conform legii, DNA nu poate trimite Parlamentului solicitarea de începerea a urmăririi penale a unui membru al său. Șefa DNA trebuie să trimită referatul Procurorului General, iar acesta, la rândul lui, va formula cererea către Parlament.

Partea realmente spectaculoasă este că, din referat, rezultă că nu doar Gabriel Oprea este suspectat că a încălcat legea în privința coloanelor oficiale, ci însuși Tiberiu Nițu, Procurorul General al României.

Iată paragraful din referatul procurorilor DNA care îl incriminează pe Tiberiu Nițu:

”În condițiile în care procurorul general nu era îndreptățit să beneficieze de însoțire cu echipaje ale poliției rutiere potrivit prevederilor H.G. nr. 1.391/2006, fapta ministrului a produs o vătămare a intereselor legitime și un prejudiciu material Direcției generale de poliție a municipiului București, precum și un folos necuvenit procurorului general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție.

În fapt, procurorii fac referire la un protocol încheiat între Ministerul de Interne, reprezentat de Gabriel Oprea, la acea vreme și Parchetul de pe lângă Înalta Curtea de Casație și Justiție.

”La data de 4 aprilie 2014, la Ministerul Afacerilor Interne s-a înregistrat Protocolul nr. 12 privind cooperarea în domeniul circulației rutiere, încheiat cu Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție. Ministerul Afacerilor Interne a fost reprezentat la încheierea protocolului de către ministrul Oprea Gabriel, iar obiectul a fost cooperarea dintre cele două instituții, în scopul însoțirii autovehiculului utilizat de către procurorul general cu echipaje ale poliției rutiere.”

Practic, în urma acestui referat, Tiberiu Nițu ar trebui să demisioneze din funcție.

Reamintim că Tiberiu Nițu a fost nominalizat în 2013 Procuror General al României printr-un ”troc politic” între premierul Victor Ponta, la acea vreme, și președintele României, Traian Băsescu. Nițu a primit aviz negativ în primă fază de la CSM. Ulterior, CSM i-a dat aviz pozitiv. Nițu era considerat un apropiat al lui fostului prim-ministru, Victor Ponta.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.