Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

PREMIERĂ Lucrurile se complică. Donald Trump în fața democratei Hillary Clinton/ CNN

Los Angeles Times

Cel mai recent sondaj efectuat de CNN şi ORC pe tema alegerilor prezidenţiale din Statele Unite îl arată pe republicanul Donald Trump cu un avantaj de două procente în faţa democratei Hillary Clinton, în ceea ce priveşte votul popular, cu două luni rămase până la scrutinul care va decide noul şef al statului american.

Vezi și: Guvernul vrea să schimbe din temelii Codul Fiscal. Toți angajații vor fi afectați

Vezi și: El este INTERLOPUL despre care Băsescu a zis că a vrut să-i răpească fiica / FOTO

Într-un sondaj cu patru candidaţi făcut pe alegători care au declarat că se vor prezenta la urne, Donald Trump a fost preferat de 45% din respondenţi, în timp 43% au optat pentru Clinton.

Candidatul libertarian Gary Johnson a fost ales de 7% dintre potenţialii alegătorii, în timp ce candidatul verzilor, Jill Stein, a obţinut doar 2 procente.

Avansul lui Trump intră însă marja de eroare a sondajului, care a fost desfăşurat pe un eşantion de doar 746 de persoane. Un sondaj doar cu opţiunile celor doi candidaţi ai partidelor istorice realizat de „Los Angeles Times” şi USC îi arată pe cei doi candidaţi la egalitate, în timp ce un alt sondaj similar de la Rasmussen arată un avantaj de un procent pentru Donald Trump.

EXCLUSIV Încă un greu a fost audiat în noul dosar al lui Victor Ponta / SURSE

content-image

Trump revine astfel în avantaj în sondajele privind alegerea generală pentru prima dată după convenţia republicană din iulie, în urma căreia multiplele controverse apărute pe seama afaceristului  îi aduseseră un avantaj semnificativ lui Clinton.

Candidatul republican a recuperat diferenţa din sondaje în luna august, după ce prim-planul a revenit pe scandalul e-mailurilor în care a fost implicată Clinton şi pe speculaţiile despre problemele de sănătate ale acesteia.

Vezi și: Dosarul 'Tony Blair' în presa INTERNAȚIONALĂ

Donald Trump se află însă în urma fostului Secretar de Stat în ceea ce priveşte sondajele pe colegii electorale, mai relevante pentru cum vor decurge alegerile de pe 8 noiembrie. Preşedintele Statelor Unite este ales prin votul electorilor din fiecare stat, care în 99% din cazuri revine integral candidatului preferat prin vot direct în statul respectiv.

content-image

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.