Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Premierul Noii Zeelande a demisionat în mod neaşteptat, după opt ani la conducere

demisie

Premierul Noii-Zeelande, John Key, a şocat luni naţiunea, dar şi cabinetul său, prin anunţul că demisionează după opt ani în fruntea unuia dintre cele mai populare guverne din istoria recentă a ţării, transmite Xinhua.

Key, care a condus partidul său de centru-dreapta în trei victorii succesive la alegerile generale, a arătat într-o declaraţie că nu va mai conduce formaţiunea la alegerile de anul viitor.

Citește și: VIDEO Amanții care au zguduit Italia cu crimele lor: Peste 80 de morți suspecte + membrii familiilor

El a invocat motive familiale pentru demisia sa, spunând că postul de prim-ministru a cerut mari sacrificii "din partea celor care îmi sunt cei mai dragi".

"Pentru soţia mea, Bronagh, au fost multe nopţi şi weekenduri pe care le-a petrecut singură, multe evenimente care erau importante pentru ea şi la care eu pur şi simplu nu am putut participa", a spus Key.

"Fiica mea, Stephie, şi fiul meu, Max, au trecut de la adolescenţă la tineri adulţi luptându-se cu un extraordinar nivel de intruziune şi presiune din cauza slujbei tatălui lor", a continuat premierul demisionar al Noii Zeelande.

Key a precizat că noul lider al Partidului Naţional va fi ales într-o reuniune specială pe 12 decembrie şi s-a arătat încrezător că partidul său va câştiga alegerile din noiembrie anul viitor, anunță Agerpres.

Premierul demisionar neo-zeelandez a mai mărturisit, potrivit agenţiei Xinhua, că a fost cea mai grea decizie pe care a trebuit să o ia vreodată şi a spus că nu ştie ce va face pe viitor, dar a simţit că este "momentul potrivit" să plece.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.