Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Presa franceză: candidatul român va decide viitorul președinte al PE

arhiva personala
Laurentiu Rebega

Publicația Le Monde atrage atenția într-un articol de astăzi că europarlamentarul român Laurențiu Rebega, candidatul euroscepticilor la președinția Parlamentului European, va decide în ultimul tur de scrutin viitorul președinte al PE prin voturile pe care le va primi. Le Monde observă că nici socialiștii, nici popularii, nu au majoritatea necesară pentru a obține mandatul de președinte al PE, și atunci voturile pe care le adună Laurențiu Rebega sunt definitorii pentru desemnarea care va avea loc mâine la Strasbourg.

Este pentru prima oară de când România a devenit membru al UE când un europarlamentar român candidează la președinția PE și tot prima oară când un român înclină balanța definitoriu într-o decizie atât de importantă privind viitorul UE.

Laurențiu Rebega a fost cotat cu un număr de 60 de voturi într-o simulare făcută de VoteWatch. Știripesurse a estimat încă de săptămâna trecută că voturile candidatului român vor decide viitorul președinte al Parlamentului European.

Citește și: Un român decide cine va fi viitorul președinte al Parlamentului European

În dezbaterile premergătoare alegerilor, Laurențiu Rebega, vicepreședinte al Grupului Europa Națiunilor și Libertății din partea căruia și aspiră la președinția PE, s-a remarcat ca fiind singurul candidat care s-a opus sancționării Poloniei și care a afirmat că după ieșirea Marii Britanii din UE engleza nu mai trebuie să fie principala limbă de lucru în instituțiile europene. Alegerea președintelui PE va fi transmisă în direct pe site-ul Parlamentului European, precum și de televiziuni din toate cele 28 de țări ale Uniunii.

 

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.