Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Protest anti-refugiaţi într-un oraş din România: 'No economy, no future, no hope'

refugiati

Vestea că autorităţile locale să pregătesc să găzduiască refugiaţi din Orientul Mijlociu i-a scos în stradă pe zeci de locuitori din oraşul Câmpulung Muscel. Imigranţii ar urma să stea într-o cazarmă militară, dar oamenii nu îi vor pentru simplul motiv că şi aşa au destule probleme.

Organizatorul protestului, un om de afaceri local, nu e de acord ca imigranţii să fie cazaţi la Câmpulung. Potrivit autorităţilor, aceştia ar urmă să fie găzduiţi într-o fosta unitate militară de jandarmerie, aflată în conservare.

"Nu suntem xenofobi, dar nu suntem pregătiţi să primim musafiri când avem gunoiul în mijlocul casei. Nu avem un spital dotat corespunzător, nici medici suficienţi. Au nevoie de noi să integrăm refugiaţi. Nu, fraţilor, nu putem primi refugiaţi", a declarat organizatorul protestului, pentru Pro TV.

Doar aproximativ 50 de oameni au răspuns chemării la mitingul de protest. Aceştia au înmânat şi trecătorilor pancarte cu mesaje anti-refugiaţi: "Dragi refugiaţi, în Câmpulung nu avem economie, viitor, speranţă. Alegeţi-vă destinaţia cu responsabilitate!", "Dragi refugiaţi, aici este oraşul deşeurilor toxice. Aici nu există economie, viitor, speranţă. Alegeţi-vă destinaţia cu responsabilitate!"

Au existat însă şi localnici cu altă atitudine, care cred că ospitalitatea românilor ar trebui să iasă la suprafaţă şi acum, când imigranţii au nevoie de adăpost.

content-image

content-image

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.