Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

PSD lasa liberalii in offside. Mutare de ultima ora / DOCUMENT

sah

Liberalii au anuntat in urma cu aproximativ doua saptamani ca vor depune o motiune de cenzura pe tema votului prin corespondenta. Aceasta ar urma sa fie depusa la Parlament la sfarsitul acestei saptamani.

PSD insa face o mutare neasteptata pentru liberali care risca sa ii lase in offside. Senatorul PSD Adrian Anghel a inregistrat chiar astazi, 2 iunie, o initiativa legislativa la Senat privind votul prin coespondenta: "Propunere legislativă privind organizarea, desfăşurarea şi exercitarea votului prin corespondenţă de către cetăţenii români din străinătate".

Propunerea sa a fost trimisa cu rapiditate spre Guvern si Consiliul Legislativ pentru a primi avizele necesare si ii da astfel un as in maneca premierului Ponta care ar putea veni la dezbaterea motiunii de cenzura cu argumentul ca deja a avizat votul prin corespondenta iar lovitura liberalilor ramane fara obiect.

Tocmai aceasta situatie este semnalata si de deputatul PNL Ovidiu Raetchi care considera insa ca simpla amenintare a motiunii incepe sa produca efecte.

DOCUMENT: Propunere legislativă privind organizarea, desfăşurarea şi exercitarea votului prin corespondenţă de către cetăţenii români din străinătate .pdf

"Ponta va putea spune, in ziua motiunii de cenzura, ca Guvernul s-a pronuntat in favoarea legii, deci e inocent in domeniu:) .

Motiunea de cenzura isi face efectul si PSD incepe sa vorbeasca pe subiect! Nu cred ca sunt dispusi sa treaca o astfel de lege, vor doar sa genereze confuzie, dar e totusi un prim pas spre normalitate: dupa sase luni de tacere, PSD, in sfarsit, spune ceva pe tema! Concluzia: subiectul motiunii a fost excelent ales, Ponta se teme de romanii de peste hotare. Dar sa nu ne facem iluzii: votul prin corespondenta nu trece in Parlament daca nu spargem cumva coalitia de stanga. Proiectul PNL privind votul prin corespondenta - mult mai complet, dezbatut cu asociatii de specialitate - e ascuns de majoritatea pesedista de luni de zile", a precizat Raetchi pe pagina sa de Facebook.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.