Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

RAPORT Bulgaria are armata praf: Nu e capabilă să apere țara

Forţele armate bulgare sunt 'doar parţial capabile' să-şi îndeplinească obligaţiile privind asigurarea suveranităţii, independenţei şi integrităţii teritoriale ale ţării, potrivit unui raport difuzat miercuri la Sofia, relatează Xinhua.

Această situaţie este rezultatul unei 'serii de dificultăţi cauzate de deficienţe financiare sistemice, de lipsa de personal din ce în ce mai mare şi de armele şi echipamentele militare depăşite', se arată în raportul anual privind situaţia apărării şi a forţelor armate ale Bulgariei aprobat de guvernul interimar de la Sofia, scrie agerpres.ro.

Citește și: Victoria Beckham a început să-și vândă hainele în supermarketuri

În pofida eforturilor de recrutare, lipsa de personal în armată a continuat să se agraveze, se arată în raportul citat de Serviciul de Informaţii al Guvernului (GIS).

''Raportul subliniază necesitatea de a adopta măsuri urgente şi complexe referitoare la punerea în aplicare a unei politici pentru dezvoltare durabilă a carierei persoanelor din domeniul apărării, căutarea de oportunităţi pentru creşterea salariilor militarilor, a poziţiei lor sociale şi a prestigiului profesiei militare', menţionează GIS.

Citește și: Holograma lui Stephen Hawking a apărut la Hong Kong / VIDEO

În acelaşi timp, 'schimbarea radicală a mediului de securitate' a necesitat o creştere imediată a bugetului apărării la 2% din Produsul Intern Brut (PIB), se mai arată în raport.

Potrivit datelor oficiale, bugetul militar al Bulgariei a scăzut de la 2,96% din PIB, în anul 2000, la 2,33% din PIB în 2008 şi la 1,22% din PIB în 2016.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.