Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Razii de amploare în Turcia. 37 de suspecţi ISIS au fost arestaţi în zorii zilei

jang
turcia, arest

Poliţia turcă a arestat, în cursul nopţii de marţi spre miercuri, 37 de suspecţi de apartenenţă la gruparea jihadistă Statul Islamic (SI), în cadrul unor operaţiuni antiteroriste întreprinse în mai multe provincii, transmite Reuters, citând presa turcă, relatează agerpres.

De asemenea, un cetăţean sirian a fost reţinut marţi în timp ce încerca să traverseze ilegal graniţa cu 5,25 kg de trinitrotoluen (TNT) şi nouă detonatoare, a comunicat biroul guvernatorului din provincia Hatay, în sudul ţării.

'Kamikaze Riders', banda de motociclişti jihadişti care pregătea ATACURI teroriste în Europa

Potrivit agenţiei private Dogan, 25 de persoane au fost reţinute în raiduri simultane desfăşurate în cursul nopţii în nouă provincii, inclusiv la Istanbul, şi care au vizat suspecţi de apartenenţă la Statul Islamic aflaţi pe o listă de supraveghere în ultimele patru luni.

Într-o altă serie de operaţiuni, poliţia a reţinut în cursul nopţii 12 persoane, printre care doi copii, în provincia sudică Adana, a mai informat Dogan. Unul dintre minorii reţinuţi este o fetiţă indoneziană în vârstă de 12 ani.

Potrivit unor oficiali, Turcia a operat în ultimii ani peste 5.000 de arestări ale unor persoane suspectate de apartenenţă la Statul Islamic, a deportat 3.290 de militanţi originari din 95 de state şi a refuzat intrarea pe teritoriul său pentru mai mult de 38.260 de persoane.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.