Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Remus Cernea se PLÂNGE: 'Primăria Capitalei...'

ziuanews.ro
remus cernea

Mai mulți candidați la alegeri sunt extrem de supărați pe Primăria Capitalei. Unul dintre aceștia este Remus Cernea, aspirant la un nou fotoliu de deputat, care este gata să-şi instaleze corturi fără acordul primăriei. Remus Cernea, deputat neafiliat: „Doamna Firea practic alterează competiţia electorală. Au trecut deja 30 de zile. Dacă nu primeşti un răspuns scris se consideră acceptată tacit.”

În aceeași situație sunt și liderii USR. Nicuşor Dan, preşedintele USR: „Am fost la secretarul general. Ni s-a spus că chestiunea a fost dată la primarul general. Ne-am dus la cabinetul primarului general, de aici ni s-a spus că e un viceprimar care se ocupă. Deci am făcut tot circuitul şi tot ni se spunea că într-o zi, două se rezolvă.”

Citește și: CUTREMURUL a băgat frica în autorități: Ce măsură de urgență iau organele puterii

În schimb, PMP a apelat la altă tactică.

Ştefănel Dan Marin, secretar general al filialei PMP: „Nu am primit aprobare din partea Primăriei Capitalei. În schimb toate filialele de sectoare ale PMP au depus solicitare şi la primăriile de sector. Unele dintre ele au obţinut. Altele sunt în curs de a obţine.”

În sectoarele 1 și 6 au apărut deja corturi ale PMP. Există şi o altă formațiune politică care are corturi instalate în Capitală.

Arina Delcea, reporter Digi24: „Cu sloganul <>, reprezentanţi ai formaţiunii pot folosi astfel de corturi până în 31 septembrie, ca să măsoare glicemia şi tensiunea şi oamenilor. ALDE susţine, însă, că are autorizaţie şi pentru strângere de semnături.”

Primăria capitalei vine cu explicaţii: „Până în acest moment, nicio formaţiune nu a primit aprobare. Liderii grupurilor politice din CGMB au fost rugaţi să analizeze şi să stabilească procentul pentru fiecare partid. Cu toţii au fost de acord să se implice, inclusiv USB şi PMP”, a transmis biroul de presă al Primăriei, conform Digi 24.

Când depun listele de candidaţi, partidele trebuie să aibă la dosar şi semnăturile a cel puţin un procent din alegători.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.