Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Resentimente în creştere faţă de Germania, considerată tot mai mult o putere hegemonică în Europa

Twitter

#BoycottGermany era miercuri principalul hashtag pe Twitter, în contextul înmulţirii resentimentelor faţă de o ţară despre care mulţi europeni cred că încalcă valorile democratice prin impunerea unor noi măsuri de austeritate Greciei deja umilite, relatează agenţia DPA.

content-image

Mii de internauţi au folosit hashtag-ul 'Boicotaţi Germania' pentru a susţine ideea unui boicot al bunurilor şi serviciilor germane, în semn de protest faţă de linia dură adoptată de cancelarul Angela Merkel la negocierile privind un nou program de asistenţă financiară menit să evite colapsul sistemului bancar al Greciei şi ieşirea acestei ţări din zona euro. 

Unii utilizatori de Twitter au postat şi fotografii cu Hitler şi cu simbolurile naziste, făcând astfel aluzie la ocupaţia nazistă a Greciei şi la ceea ce este perceput de mulţi ca fiind hegemonia în creştere a Germaniei în Europa la ora actuală. Alţii au postat fotografii personalizate care-l arată pe intransigentul ministru german de finanţe Wolfgang Schaeuble alături de bule cu text în care el spune 'daţi-le datorii uriaşe, băgaţi-i în sclavie pentru totdeauna' sau 'vreau o schimbare de regim în Grecia'. 

De altfel, Schaeuble a devenit o figură detestată în rândul grecilor, mulţi dintre ei punând situaţia lor economică dificilă pe seama politicii autoritare a unei elite distante. 

Şi ministrul grec al apărării, Panos Kammenos, liderul partidului Grecilor Independenţi, partener minoritar în guvernul condus de stânga radicală Syriza, s-a alăturat marţi acestui curent manifestat pe Twitter, unde a postat o imagine cu steagul Germaniei însoţit de textul 'nu mai sprijiniţi cel de-al patrulea Reich', o referire la percepţia că Germania este acum liderul de facto al Europei. 

Pe lângă #BoycottGermany, pe Twitter mai circulă şi hashtag-ul #ThisIsACoup ('Este o lovitură de stat'), expresie a nemulţumirii faţă de acordul încheiat în noaptea de duminică spre luni de premierul Alexis Tsipras cu liderii zonei euro, înţelegere despre care mulţi greci cred că va elimina suveranitatea fiscală a Greciei şi va pune economia acestei ţări sub controlul Comisiei Europene.AGERPRES

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.