Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Riscă ÎNCHISOAREA, după ce a trimis bani jihadiştilor din Stat Islamic

O adolescentă din Sydney a transferat aproximativ 20.000 de dolari australieni (15.000 de dolari americani) unor combatanţi ai grupării jihadiste Stat Islamic pentru a-l impresiona pe bărbatul cu care intenţiona să se căsătorească, potrivit unui tribunal australian, relatează vineri DPA, potrivit agerpres.

Tânăra, în vârstă de 17 ani, a fost influenţată de bărbat şi a efectuat câteva transferuri de bani prin Western Union în 2015 şi 2016, a afirmat avocatul ei Zemarai Khatiz la Tribunalul pentru minori din Parramatta.

Cine este 'Belgianul', atacatorul de pe Champs-Elysées. Primele IMAGINI cu schimbul de focuri

'Ea era îndrăgostită de el, el îi spusese că voia să se căsătorească cu ea', a afirmat Khatiz, potrivit agenţiei de presă Australian Associated Press.

Tânăra a pledat vinovat în noiembrie la acuzaţia de colectare de fonduri cu bună ştiinţă pentru o organizaţiei teroristă, bani pe care îi trimitea acestui bărbat în Siria.

Tribunalul l-a audiat pe bărbat, care a manipulat-o spunându-i că banii vor fi folosiţi pentru a-i ajuta pe mujahedini (luptători pentru libertate) să lupte împotriva kafir (necredincioşi).

Bărbatul, care este mai în vârstă cu nouă ani decât tânara, a întâlnit-o şi i-a propus căsătoria când aceasta avea 14 ani, a afirmat Khatiz, adăugând că fata are o situaţie personală dificilă şi influenţa bărbatului a survenit în acest context.

ATAC armat în sediul FSB. Două persoane au murit, iar alta este rănită - VIDEO

Procurorii cer un verdict la instanţa districtuală, unde adolescenta ar putea primi o sentinţă mai aspră având în vedere severitatea infracţiunii şi nivelul de implicare în infracţiune pe parcursul mai multor luni.

Sentinţa maximă la tribunalul pentru minori, unde este audiat acest caz, este doi ani de închisoare, în timp ce, dacă ar fi judecată ca adult, tânăra ar risca 15 ani de închisoare. Ştia ce face şi unde mergeau banii, au susţinut procurorii. Un verdict în acest caz este aşteptat pe 28 aprilie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.